Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Bescherm je zwembad tegen algen en bacteriën

Een zwembad met zwembadwater wat er niet schoon uit ziet nodigt niet uit om daar eens heerlijk in te gaan dobberen. Een zwembad heeft nu eenmaal onderhoud nodig, anders kunnen bacteriën en algen hun slag slaan en het water troebel en ongezond maken. Mensen denken vaak dat chloor de enige oplossing is, maar zo simpel ligt het niet. Er komt veel meer bij kijken om de waterkwaliteit helder en gezond te houden, tenzij je speciaal zwembadzout gebruikt.

 

Vies water

Algen in het zwembad is een veelgehoorde klacht. Het water ziet er vies uit en algen zorgen ook dat het chloorgehalte sneller daalt in het zwembad. Het water wordt vervolgens dus nog sneller vies en als je er niets aan doet wordt het water groen en gaat het stinken. Behalve algen zitten er meestal ook micro-organismen in het water. De mens draagt op zijn lichaam nu eenmaal miljoenen micro-organismen mee. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er aanslag op het zwembad komt, de vloer of de wanden erg glad worden of dat er zelfs osmose bij het polyester optreedt. Maar wat nog belangrijker is: zwembadwater wat stikt van de algen en de micro-organismen kunnen tal van klachten veroorzaken, zoals huidproblemen, rode ogen, oorontsteking of ademhalingsproblemen.

 

Schoon water

Zwembadwater heeft dus onderhoud nodig en alleen chloor is vaak niet voldoende. Chloor werkt namelijk alleen wanneer de pH-waarde goed is. Deze waarde moet dus regelmatig gecontroleerd worden en zo nodig moet deze in balans worden gebracht met chemische middelen. Pas dan kan het chloor goed zijn werk doen. Alles bij elkaar een tijdrovende klus die regelmatig moet worden uitgevoerd. Met het juiste zwembadzout gaat het daarentegen allemaal stukken eenvoudiger.

 

Schoon water met zwembadzout

Zwembadzout voorkomt de groei van algen en bacteriën. Hierdoor blijft het water veel langer schoon. Het moet wel zwembadzout zijn wat aan de hoogste eisen voldoet en aan de nieuwste biocide richtlijnen. Het zwembadzout wordt door een elektrode gesplitst in natrium en chloride. Chloride is een natuurlijk chloor. Het natrium maakt gelijk verbinding met het water en de chloride desinfecteert het water. Dit is een natuurlijk proces. Het is ook een continu proces, want als de chloride is uitgewerkt verbindt het zich weer met het natrium en begint het hele proces weer opnieuw. Hierdoor houdt het zwembadzout het water voor een langere tijd schoon. Deze manier van schoonhouden van het zwembadwater is dus een stuk minder tijdrovend.

 

Zwembadzout van de Strooizout Gigant

Behalve het feit dat zwembadzout goed is om algen en bacteriën in het water tegen te gaan heb je ook niet met de bijwerkingen van normaal chloor te maken. Geen stinkende chloorlucht of irritatie aan de ogen of huid. Het water voelt bovendien veel zachter aan gedurende het gebruik van zwembadzout. Het is wel belangrijk dat men kiest voor het juiste zwembadzout, want niet elke zoutsoort is hiervoor geschikt. Het zwembadzout van de Strooizout Gigant voldoet aan de hoogste eisen. Kijk ook even of het zwembadzout aansluit bij het reinigingssysteem van het zwembad. Het zwembadzout moet namelijk gebruikt worden in combinatie met een elektrolyse systeem. Het zwembadzout van de Strooizout Gigant is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Vandaag voor 16.00 uur besteld, dan de volgende werkdag geleverd.