Een ondernemer in de CAO schilders vindt het meestal niet leuk dat er erg veel administratie bij een eigen bedrijf komt kijken. Door deze administratie is de ondernemer soms meer tijd bezig met bijzaken dan met zijn eigen bedrijf. Deze bijzaken moeten ook gebeuren omdat ze verplicht zijn, maar voegen geen waarde toe aan het bedrijf. De bijzaken kosten alleen maar geld. Veel ondernemers vinden deze administratie dan ook maar niks en willen er het liefst zo snel mogelijk van af. 

Een deel van de administratie is ook belangrijk voor een bedrijf, dit deel is dan niet zo moeilijk om uit te besteden. De inkoopfacturen en de verkoopfacturen moeten toch worden geregeld. Deze kunnen dan worden uitbesteed aan een boekhouder. Deze dingen kosten of tijd, of geld en in het geval dat het geld kost weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Als ondernemer hoef je je vervolgens niet meer bezig te houden met bijzaken en kan je je richten op de corebusiness van de onderneming. Bedrijven zijn meestal het gezondste als ze zich kunnen richten om hun kernactiviteiten dus een bedrijf in de schilders branche hoort zich alleen bezig te houden met dingen die met schilderen te maken hebben. 

Naast de dingen die toch wel moeten gebeuren voor een bedrijf, zijn er ook dingen die nodig zijn maar niet direct noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan allen regelgeving rondom personeel. Dingen met het personeel kosten doorgaans veel tijd en brengen niets op. De administratie rondom personeel zou eigenlijk alleen maar moeten bestaan uit het uitbetalen van het personeel. Toch houdt de administratie veel meer in dan alleen maar zaken rondom personeel. Aan het einde van het jaar komt bijvoorbeeld het loonstrookjeBij het maken van een loonstrookje komt veel kijken. Online urenregistratie kan daarbij helpen om zo een loonstrookje te kunnen maken.

http://www.cbbs.nl/
 Tags: ,