Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hier moet jij rekening mee houden bij de verbouwing van je badkamer

1. Maak een indeling

Voordat je begint met verbouwen is het verstandig om een goede indeling te maken en te bepalen hoe en wat je wilt hebben. Dus waar wil je de douche of het bad hebben en wil je een toilet in de badkamer ja of nee. Als je grote veranderingen aan wilt brengen aan je badkamer kan dat natuurlijk maar het is verstandiger om de indeling te laten zoals het was. Dat scheelt namelijk veel moeite in het verleggen van leidingen en elektriciteitsverbindingen.

2. Let op het budget

Ook is het verstandig om van tevoren te bepalen wat je budget is en daar dan niet overheen te gaan. Het is gewoon rot als je grote plannen hebt met bijvoorbeeld vloerverwarming of een inloopbad, om er dan achter te komen dat je budget niet toereikend is voor kleinere investeringen als een spiegel op maat bijvoorbeeld. Door van tevoren vast te stellen wat haalbaar is krijg je een realistisch beeld van de mogelijkheden en kom je later niet voor vervelende keuzes te staan.

3. Wil je een bad, een douche of allebei?

Het centrale punt van de badkamer is natuurlijk het bad, de douche of misschien zelfs wel allebei. De veiligste en meest functionele keuze is in principe de douche, aangezien je een klein opstapje hebt en het de meeste efficiënte manier is om jezelf te wassen. Een bad is hartstikke fijn om in te kunnen ontspannen maar het heeft ook nadelen, zoals een hogere instap en een groter waterverbruik dan een douche. Iedereen heeft wel een douche, dus een bad is meer voor erbij als je genoeg ruimte hebt of omdat je het echt graag wilt. De beste optie bij een kleinere ruimte is dus een combinatie van een douche en een bad.

4. Wat voor vloer en tegels wil je hebben?

Als het goed is heb je al wel een beetje een idee welke sfeer jij graag wilt creëren in je badkamer, of dat in overeenstemming komt met je huis of omdat je zelf iets moois in gedachten hebt. De vloer en tegels zijn cruciaal voor de sfeer die je badkamer uitstraalt, zo is het verschil tussen zwarte en witte tegels er eentje van dag en nacht. Het beste is om even in de winkel voor jezelf te gaan kijken welk materiaal je het meeste aanspreekt. Ook kun je ervoor kiezen om vloerverwarming te nemen, dat is niet alleen heel prettig voor je voeten maar het scheelt ook in de algehele energiekosten.

5. Kies de juiste meubels en accessoires

In een badkamer heb je echt verrassend veel opbergruimte nodig en het is dus goed om hier rekening mee te houden. Een kastje onder de badkamer en een grotere opbergruimte zijn erg fijn om te hebben, zodat je niet hoeft te stressen over de plek van je handdoeken en andere cosmetische producten. Een andere keuze is die tussen een douchegordijn, een glazen douchewand van glasdiscount of niks. Het is belangrijk om al dit soort details aan te passen aan de gehele sfeer die je wilt hebben in de badkamer. Ook kan het leuk zijn om wat planten in de badkamer te hebben.