Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hoe creëer je een wellness badkamer?

Veel van ons zijn zich bewust dat voldoende slaap, gezond eten en regelmatig sporten belangrijke factoren zijn die stress verminderen en het immuunsysteem versterken. De omgevingen waar je het meeste tijd doorbrengt, hebben echter ook een enorme invloed op je mentale en fysieke gezondheid.

In dit artikel lees je hoe je de stijl van je badkamer holistisch kan benaderen zonder dat je hoeft te denken over het verbouwen van de badkamer. Met een echte wellness badkamer creëer je het spa gevoel in je eigen huis.

De natuur

 

Elementen van de natuur worden tegenwoordig vaak geïntegreerd in interieurontwerp. Mensen hebben van nature een sterk verlangen om in contact te zijn met de natuur. Door elementen van de natuur in huis te integreren volg je niet alleen de nieuwste badkamertrends, maar worden gevoelens van stress verminderd. Hierdoor voelen mensen zich gelukkiger en creatiever. In de badkamer kun je dit effect bereiken door kleine kamerplanten neer te zetten, zoals een hangende plantenbak of een klein plantenpotje.

Minder ruis

 

Een rommelige ruimte kan een negatieve invloed hebben op je humeur. Daardoor slaap je slechter en hier kunnen zelfs je relaties met anderen onder lijden. Een nette en georganiseerde ruimte werkt therapeutisch op de geest en zorgt er voor dat je mentaal beter tot rust komt. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld één of twee maal per jaar een grote schoonmaak te houden in de badkamer. Verwijder nutteloze of ongebruikte voorwerpen en zorg voor een goed organisatiesysteem in de kast.

Verminder obstakels

 

Creëer een barrièrevrije badkamer met stoeploze douches. Deze zijn tegenwoordig erg populair omdat ze een gevoel van openheid, luxe en verfijning geven.

Biologische reinigingsmiddelen

 

Agressieve chemicaliën voor de schoonmaak van de badkamer kunnen je huid binnendringen. Gebruik daarom liever biologische reinigingsmiddelen, dus reinigingsmiddelen zonder chemicaliën.

Glazen douchedeur

 

Douchegordijnen houden vocht vast en zorgen voor schimmel en bacteriën. Daarom zijn glazen douchedeuren de meest hygiënische optie. Ze kunnen makkelijk schoongemaakt worden met een mengsel van water, citroen en azijn.

Zachte tinten

 

Om een badkamer te creëren met een opbeurend effect, kun je het beste voor zachtere tinten kiezen. Kies bijvoorbeeld voor neutrale kleuren zoals lichtgrijs, lichtroze, lichtblauw of lichtbeige.

Persoonlijkheid

 

Tot slot is het belangrijk dat je badkamer voelt als en weerspiegeling van jezelf. Let bijvoorbeeld op de kleuren, geurtjes en persoonlijke voorwerpen waar je van houdt. Vul je badkamer hiermee zodat je je helemaal thuis voelt!