Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hoe kan je het beste je badkamer renoveren?

De badkamer is een ruimte waar je elke dag wel komt. Je poetst er je tanden, je gaat naar de wc en je neemt hoogst waarschijnlijk elke dag een douche of neemt lekker lang een ontspannend bad. Niet iedereen heeft een bad, maar dit kan natuurlijk wel heel lekker zijn. Misschien een idee voor je badkamer renoveren. Het renoveren van je badkamer is wel een klus voor degene die hier ook echt in gespecialiseerd zijn. Doordat er veel verschillende leidingen en elektriciteit in de muren zit, is het wel zo verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Bovendien krijg je ook de beste resultaten op die manier. 

Stap voor stap 

Ben je benieuwd hoe een badkamer renovatie ongeveer werkt? Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe een badkamer renovatie werkt en wat er allemaal moet gebeuren. 

Stap 1: Als allereerst maak je een schets van je nieuwe badkamer. Het is wel zo handig dat je precies weet hoe je nieuwe badkamer eruit moet komen te zien. Je kunt een schets of tekening laten maken door een binnenhuisarchitect. 

Stap 2: Traceer het leidingnetwerk in je badkamer. Zo kun je rekening houden waar de leidingen liggen en voorkom je dat je er eentje stuk sloopt. 

Stap 3: Dan ga je de oude badkamer slopen, wanneer je een volledige renovatie doet, is het makkelijker om de hele badkamer in één keer te slopen zodat je een nieuw wit papiertje overhoud om in te werken. 

Stap 4: Verleg de leidingen zo nodig, heb je een hele nieuwe inrichting? Dan is het verstandig om de leidingen op de juiste plek te monteren

Stap 5: Verplaats de elektra zo nodig

Stap 6: Egaliseer de ondergrond

Stap 7: Begin met het tegelen en de voegen

Stap 8: Plaats het plafond

Stap 9: Nu is het tijd op het sanitair te plaatsen. 

Stap 10: Sluit alle elektra en verlichtingen aan. Maak dan alles stofvrij en voila! Je nieuwe badkamer is klaar!