Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Hoe vind je een geschikte vloer voor in de badkamer?

Het kan een lastige opgave zijn om te zorgen voor de perfecte vloer voor in je badkamer! Zeker wanneer je onervaren bent. Er zijn namelijk veel dingen waar je op moet letten. Maar maak je geen zorgen, wij staan achter je. Hier zijn enkele tips om de beste vloer voor jouw badkamer te vinden. EN wie weet, geniet jij straks tijdens een warm bad van je nieuwe en prachtige vloer! 

Duurzaamheid 

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een vloer is de duurzaamheid en weerstand tegen waterschade. Zoek naar materialen zoals keramische tegels, steen of vinyl die speciaal gemaakt zijn voor badkamers en andere natte ruimtes. Gelukkig bestaat er ook waterbestendig laminaat. Deze type vloeren zijn vaak net wat goedkoper dan tegels en hebben een prachtige uitstraling die jouw badkamer omtovert. Ook diverse soorten pvc vloeren zijn geschikt om in de badkamer te plaatsen. Bij Vloervoordeel hebben ze vaak een te gekke pvc vloer aanbieding, wellicht zit hier wel je pareltje tussen! 

Voegmiddel  

Het voegmiddel tussen de tegels is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat je badkamervloer zo lang mogelijk meegaat zonder waterschade. Zorg ervoor dat je een voegkleur kiest die past bij de rest van je inrichting en die ook gemakkelijk te reinigen is.  

Denk aan de stijl  

Als je nadenkt over je badkamervloer, is het belangrijk om na te denken over de algemene look en feel die je wilt voor jouw ruimte. Zoek naar een materiaal dat bij de rest van je inrichting past en dat een samenhangend geheel vormt. Wellicht ben je heel erg fan van een natuurlijke uitstraling. Dan raden we je aan om te kijken naar een vloer in diverse aardetinten. 

Onderhoud 

Bedenk hoeveel werk het zal zijn om de vloer na verloop van tijd te onderhouden. Sommige materialen moeten regelmatig worden verzegeld of schoongemaakt om er goed uit te blijven zien, terwijl andere gemakkelijker dagelijks te onderhouden zijn. Extra tip: vaak zijn wat duurdere vloeren makkelijker in onderhoud. 

Met deze tips vind je vast en zeker de perfecte vloer voor je badkamer! Veel succes!