Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hoe vind je een mooie wastafelkast?

Je hebt zojuist een nieuwe badkamer ingericht. Je hebt een nieuw douche en bad gedeelte geïnstalleerd. Nieuwe tegels op de vloer en tegen de muren. Vloerverwarming laten aanleggen. Kortom, de badkamer van je dromen. Maar tijdens het plannen voor een nieuwe badkamer ben je een cruciaal item vergeten. De wastafelkast. De ideale plek om alle spullen die je nodig hebt in de badkamer in op te bergen. Want als je nieuwe badkamer een rommeltje is, kan je er nog steeds niet optimaal van genieten. Alleen, hoe vind je de meest geschikte wastafelkast? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder!

De ene wastafelkast is de andere niet

Er zijn veel verschillende soorten wastafelkasten. Het eerste waar je goed op moet letten is het verschil tussen een wastafelkast en een fonteinonderkast. Een fonteinonderkast is vaak wat kleiner en eigenlijk bedoeld voor de toiletruimte. Een wastafelonderkast is over het algemeen groter en echt bestemt voor de badkamer. Houd er trouwens bij je zoektocht ook rekening mee dat een wastafelonderkast vaak wordt aangeduid als onderbouwkast. Nu je de verschillende benamingen voor je badkamermeubel weet, kan de zoektocht echt beginnen!

Verschillende materialen

Wastafelkasten komen in verschillende soorten materiaal. Heb je een stoere en industriële badkamer? Dan past een mooi houten exemplaar met stalen handgrepen bijvoorbeeld erg mooi. Heb je een wat meer klassieke badkamer met veel wit? Overweeg dan een kunststof wastafelkast. Het is zonde om je nieuwe badkamermeubel alleen als iets praktisch te zien. Het is net zozeer onderdeel van de styling en uitstraling van je badkamer als bijvoorbeeld de tegels en het bad.

Let goed op de afmetingen

Het zit natuurlijk al een beetje in de naam opgesloten. Een wastafelkast plaats je onder de wastafel. Dat betekent vaak dat je nieuwe kastje wel breed kan zijn, maar over het algemeen niet zo diep. Als de leidingen niet in de muur zijn weggewerkt, nemen die in de kast ook nog extra ruimte in. Bedenk dus van tevoren goed wat je allemaal in de wastafelkast wilt opbergen. Dat kan namelijk het verschil maken tussen een zwevende wastafelkast of een wastafelkast die helemaal tot aan de grond reikt. Meten is weten in dit geval!

Maak het jezelf makkelijk

Om de mooiste wastafelkast te kunnen vinden moet je ook rekening houden met een aantal praktische zaken. Als je bijvoorbeeld een wastafelkast met deurtjes neemt is het verstandig om van tevoren uit te meten of de deurtjes wel volledig open kunnen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een wastafelkast met lades erin. Over het algemeen is het aan te raden een wastafelkast met lades te nemen als je kinderen onder de 5 jaar hebt. Veiligheid boven alles.

Concluderend

Bij de zoektocht naar een mooie wastafelkast zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Denk voor het aanschaffen goed na over de ruimte die je hebt en over de materialen die je wilt gebruiken. Houdt ook rekening met lades of deurtjes die open moet kunnen. Als je dat allemaal hebt gedaan, zal je vanzelf de wastafelkast van je dromen vinden. Succes met de zoektocht!