Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Badkamer verbouwen: dit moet je regelen!

Ben je voornemens om de badkamer aan te pakken? Dan zal je veel zaken moeten regelen. Om zeker te zijn dat je het overzicht behoudt, moet je enkele zaken goed op orde hebben. De volgende punten helpen je verder. We kijken naar zaken als de juiste aannemer en de juiste bouwafval container huren.

De juiste aannemer kiezen

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat plaatsen, moet de oude er eerst uit. Dat betekent dat je het best met een aannemer kan werken. Al kan je zelf natuurlijk ook het nodige doen. Kijk wat je wel en niet wilt laten doen. Pas op dat je wel eerst het water en de elektra hebt afgesloten. Kijk daarnaast ook of jouw gereedschap nog goed is.

Ruim het puin goed op

Wanneer je de badkamer gaat slopen, dan moet je ook goed omgaan met puin. Je draagt beschermende kleding. Daarnaast wil je ook de leidingen afdoppen tegen het stof. Een container huren in Amsterdam via Puincontainershop.nl is ook een goed idee. Daar kan je het puin dan in afvoeren.

De rommel afvoeren

Wanneer je alles hebt gesloopt, dan moet je het afval natuurlijk ook goed afvoeren. Daarvoor is de container juist ook zo belangrijk. Je zorgt niet alleen dat het puin uit de weg wordt geruimd als je bezig bent, je zorgt ook direct dat het opgehaald kan worden door de inzamelaar. Dat maakt het voor jou veel gemakkelijker om goed door te werken.

De juiste materialen

Wanneer je alles in orde gaat maken, dan is het aan te raden om goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Je kijkt bijvoorbeeld naar het type en het formaat container. Ook kijk je naar de gereedschappen die je moet huren, zoals een goede sloophamer en wat elektrische apparaten. Wanneer je het niet zeker weet, dan kan het helpen om de specialist erbij te halen om je te adviseren.

De juiste planning

Ga je de badkamer verbouwen, dan kan je dat het best doen volgens een strakke planning. Dat hoeft niet lastig te zijn, want je kan dan gewoon een bewezen werkende planning aanhouden. Dat bestaat uit de volgende stappen: de materialen en containers bestellen en laten plaatsen, de badkamer slopen en het afval afvoeren, het plafond stucen en daarna schilderen, de badkamermeubels plaatsen, de badkamer betegelen, het leggen van de vloer en het plaatsen van de radiatoren. Je bent nu klaar om ervan te gaan genieten.