Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Bouwtechnische keuring, wel of niet doen?

Het kopen en verkopen van een huis is een heel traject. Natuurlijk wil je geen slecht huis kopen. Het gaat ervan uit dat je een tijdje van je huis kunt genieten zonder  onverwachte problemen. Gebouwinspecties zijn soms een slimme optie voor kopers om zoveel mogelijk van deze verborgen gebreken  te elimineren. In sommige gevallen kan het echter voordelig zijn voor de verkoper om een ​​bouwinspectie uit te  voeren. Wat is een bouwvergunning precies en wanneer kan ik deze het beste gebruiken?

Wat is een bouwkundige keuring? 

Een bouwkundige keuring wordt ook wel bouwtechnische keuring genoemd. Een bouwkundige keuring  is een onafhankelijke visuele inspectie van uw droomhuis. Controleer uw huis  van binnen en van buiten. Hoe zijn de voegen, is het frame nog goed of verouderd, hoe ziet de badkamer eruit, etc. Ook funderingen, daken, leidingen en kanalen worden gecontroleerd. Inspecteurs gebruiken een breed scala aan tools en apparaten, zonder iets kapot te maken natuurlijk. Een bezoek geeft u een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en inzicht in de kosten om deze in goede staat te houden.

Aan- of afwezigheid van inspectie? 

Niet alle woningen hebben een bouwvergunning nodig. Nieuwe woningen zijn in veel gevallen nog in orde en behoeven geen keuring. Als je niet zeker weet wat je moet doen, is het jaar waarin het huis is gebouwd een goede gids. Heb je een vraag? U kunt ook uw huis laten inspecteren. U kunt  veel geld besparen als u van tevoren weet waar u aan toe bent. Bent u van plan uw woning te verbouwen? Dit kun je dan vaak financieren met een nieuwe hypotheek. 

Wat kost een bouwkundige keuring? 

Hypotheekadviseurs kunnen u niet alleen helpen met hypotheken, maar ook met  bouwkundige keuringen. Het regelen hiervan kost  je 325 euro. Bouwkundige keuringen zijn niet fiscaal aftrekbaar, tenzij de bank hen daartoe verplicht. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een inspecteur controleert op achterstallig onderhoud.