Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Een gladde ondervloer is belangrijk voor een nieuwe vloer

Als je een nieuwe vloer wilt leggen, dan is het belangrijk dat de ondervloer vlak en egaal is. Een ongelijke ondervloer kan immers leiden tot kieren, oneffenheden of zelfs losse vloerdelen. Je kunt de ondervloer egaliseren door een egaline aan te brengen.

Wat is egaline?

Egaline is een egaliseermiddel dat wordt gebruikt om oneffenheden in een ondervloer te verwijderen. Het is een kunsthars die je kunt gebruiken om de ondervloer glad te strijken. Hierdoor krijg je een vlakke ondervloer die geschikt is voor het leggen van een nieuwe vloer.

Hoe wordt egaline aangebracht?

Egaline wordt aangebracht met behulp van een mengmachine. Je mengt de egaline met water en vervolgens giet je het mengsel in een grote bak. Vervolgens wordt het mengsel over de ondervloer gespreid met een speciale spatel. Daarna wordt de egaline met een roller aangedrukt totdat de ondervloer vlak is. Het aanbrengen van egaline is een relatief eenvoudig proces. Je begint met het mengen van de egaline met water in de mengmachine. Vervolgens giet je het mengsel in een grote bak en breng je het over de ondervloer. Met behulp van de speciale spatel verdeel je het mengsel gelijkmatig over de ondervloer. Daarna druk je de egaline met de roller aan totdat de ondervloer vlak is. Als laatste laat je de egaline drogen.

Wat is de beste egaliseermiddel?

Er zijn verschillende egaliseermiddelen op de markt. Een van de beste egaliseermiddelen is de Atlas SAM 100. De Atlas SAM 100 is een professioneel egaliseermiddel dat wordt gebruikt om oneffenheden in ondervloeren glad te strijken. Het is een kunsthars die wordt aangebracht met behulp van een mengmachine. Daarnaast is de Atlas SAM 100 zeer duurzaam en wordt het aanbevolen voor commerciële projecten. De Atlas SAM 100 is er in verschillende varianten, waardoor je de juiste versie kunt kiezen voor jouw project. De Atlas SAM 100 is ook gemakkelijk te verwerken en heeft een hoge slijtvastheid. Daarnaast is het een milieuvriendelijk product, wat betekent dat je geen schadelijke stoffen of chemische producten in huis hoeft te halen. 

Wat zijn de voordelen van een egale ondervloer?

Een egale ondervloer is veel sterker en duurzamer dan een ongelijke ondervloer. Een egale ondervloer is ook veel gemakkelijker schoon te maken en heeft minder kans op vochtschade. Daarnaast zorgt een egale ondervloer ervoor dat je nieuwe vloer zo lang mogelijk meegaat. Het voordeel van een egale ondervloer is dat het de levensduur van de vloer verlengt en dat het geen kieren, oneffenheden of losse vloerdelen heeft. Bovendien is een egale ondervloer veel esthetischer dan een oneffen ondervloer, waardoor je vloer er mooier uitziet.

Een gladde ondervloer is essentieel als je een nieuwe vloer wilt leggen. De beste manier om de ondervloer egaal te maken is door een egaline aan te brengen. Hiervoor kun je het beste de Atlas SAM 100 gebruiken, omdat deze zeer duurzaam is en geschikt is voor commerciële projecten. Met een egale ondervloer kun je ervoor zorgen dat je nieuwe vloer zo lang mogelijk meegaat.

https://www.badkamernieuws.nl/Een-gladde-ondervloer-is-belangrijk-voor-een-nieuwe-vloer/