Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Een mooie douchebak met de juiste afmetingen

De afmetingen van een douchebak moeten passend zijn voor in de badkamer. Dit is een van de belangrijkste aspecten om op te meten voordat je een douchebak plaatst. Bij kleine badkamers is een kleine douchebak het meest praktisch, denk aan een bak van 90×90 cm of kleiner. Dit is nog een fatsoenlijk formaat om in te douchen. Voor hele kleine badkamers zijn zelfs 70×70 cm bakken te krijgen. Sommige badkamers hebben een formaat van 2z2 meter of kleiner. Het is beter om een vijf hoekige of een ronde van een kwart douchebak met afgewerkte hoek te nemen vanwege extra ruimte. In kleine badkamers is een douchecabine vierkant van 80×80 cm ook een goede optie. Vanaf 90 cm is de douchebak middelgroot en dat is fijn omdat je er makkelijk in kunt staan. Het meest comfortabele is een rechthoekige douchebak omdat deze minder ruimte in beslag neemt dan de vierkante variant.

Douchekraan kiezen

Een douchekraan is mogelijk in diverse uitvoeringen en designs passend bij jouw badkamer. Ga je liever voor een regendouche? Of ga je voor een douchekraan van 16 cm? Veel opties ook afhankelijk van ruimte en persoonlijke smaak zijn mogelijk. Regendouches kunnen in diverse afmetingen worden aangeschaft. Zo zijn de meeste aangesloten op de thermostaat en hebben een gemengde kraan. Eco douches zijn een optie als je energiebesparend en duurzaam wilt douchen. Deze verbruiken minder water dan een normale douchekraan. Ook zijn er regendouches die in kunnen worden gebouwd in een muur met diverse designs kranen. Een regendouche is zelf of door een loodgieter te installeren.

Badkamerspiegel plaatsen

Een grote badkamerspiegel met verlichting is een ware eye-catcher voor in de badkamer. Naast verlichting zijn er ook badkamerspiegels met verwarming verkrijgbaar voor in de badkamer. Spiegels met geïntegreerde led verlichting geven veel sfeer en zijn een goede toevoeging. Dit omdat led verlichting zuinig is, vochtbestendig en milieu vriendelijk in tegenstelling tot spotjes met halogeen lampen of overige badkamer lampen. Een badkamer spiegel is in diverse designs verkrijgbaar. Zo zijn er klassieke ronde spiegels maar ook rechthoekig en vierkant of met afgeronde hoeken.

https://sanikoning.nl