Badkamer Nieuws
Image default
Verwarmingen

Geld besparen met infrarood panelen

Veel mensen hebben gevraagd naar een innovatief verwarmingssysteem en hoe ze geld kunnen besparen op hun energierekening met het gebruik van een infrarood paneel. Hoewel infraroodverwarming over het algemeen een kosteneffectieve verwarmingsmethode is, kun je nog meer geld besparen door nuttig advies op te volgen. Je hoeft je niet langer af te vragen waarom je infrarood panelen voor je huis zou moeten overwegen. Er zijn verschillende installateurs van infraroodverwarming die je kunnen adviseren over hoe je meer geld kunt besparen, maar er zijn bepaalde verborgen trucs waarvan je je misschien niet bewust bent.

Verhoog de isolatie van het gebouw

Infrarood verwarming is accumulatieve verwarming. Voor dezelfde hoeveelheid warmte die door de verwarming wordt geproduceerd, slaan gebouwen met lagere warmteverliezen warmte voor een langere periode op. Het is een verstandige beslissing om de isolatie van je huis te verbeteren. Zorg ervoor dat je ramen goed zijn geïsoleerd, omdat ze meer energieverlies kunnen veroorzaken dan de muren. Zijn je ramen niet goed geïsoleerd? Dan moet je ze repareren of vervangen.

Zorg voor de juiste montagepositie

Zorg er bij het installeren van een infrarood panelen voor dat de infraroodstralen niet worden geblokkeerd door objecten. Het is niet gepast om een ​​infrarood verwarmingspaneel achter de bank te plaatsen. Je moet altijd proberen om de verwarmingsruimte te maximaliseren. Test voor de installatie een paar plekken waar je deze panelen wilt installeren en kies de ideale locatie. Houd er rekening mee dat infraroodstraling slechts 3,5 tot 4 meter kan reizen. Plafondmontage is een fantastische keuze omdat het de oppervlaktetemperatuur van het verwarmingspaneel verhoogt. Dit maakt het warmer en efficiënter. Installeer de infrarood panelen in het midden van het plafond om een ​​groter oppervlak te bedekken.

Kies voor een goed besturingssysteem

Een van de meest voorkomende redenen waarom infrarood panelen te veel energie verbruiken, is dat ze de noodzaak van een besturingssysteem over het hoofd zien. Ze kopen dure infrarood panelen, maar gebruiken een ineffectieve thermostaat of helemaal geen. Aangezien het besturingssysteem het “brein” van een verwarmingssysteem is, zullen de slimme en eco-functies van het systeem bepalen hoeveel geld je uiteindelijk bespaart. Je moet daarom rekening houden met zowel het besturingssysteem als de infrarood panelen.

Zoek een fijne kamertemperatuur

Een warme en comfortabele kamertemperatuur met infrarood verwarming ligt ergens tussen de 20-22 graden Celsius. Door de straling voel je je bij convectieverwarming echter zo warm als 23-25 ​​graden Celsius. Zet je thermostaat dus niet te hoog op basis van je voorkennis van een geschikte kamertemperatuur. Zet ook ‘s nachts de thermostaat lager. Slapen met een iets lagere kamertemperatuur is comfortabeler.