Badkamer Nieuws
Image default
Douches

Glazen douchewand, genieten van de douche

Als je in je badkamer een douchegordijn hebt ken je het misschien wel. Als het douchegordijn nat wordt blijft het irritant plakken op je huid. Dat is koud en soms bederft het je douchemomentje. Zeker in de winter. Daarnaast loopt het water zo van je douchegordijn op de badkamer vloer zodat je na het douchen moeite moet doen om de vloer weer begaanbaar te maken. Herken je dit dan zou je eens moeten denken aan een glazen douchewand.

 

Glazen douchewand

Naast dat een glazen douchewand het vervelende douchegordijn bij je vandaan houdt zijn er meer voordelen aan een glazen douchewand. Namelijk de lichtinval. Veel badkamers zijn vaak klein, benauwd en donker. Het licht hangt ook niet boven het douchegedeelte. Logisch, omdat je anders constant de stoppen in de meterkast moet vervangen. Immers water en elektriciteit gaan niet goed samen. Een glazen douchewand is dan een uitkomst aangezien het licht ook in het douchegedeelte komt. Daarnaast is een glazen douchewand ook mooi. In combinatie met lichte kleuren fleurt het je badkamer. Een glazen douchewand is te verkrijgen in slechts één wand of meerdere wanden. Zo kan je zelf je eigen hoek op afgeschermde cabine maken.

 

De glazen douchedeur

Voor de echt gemakkelijke douche waarbij je aan meerdere kanten omringd bent door glas kan je ook een douchedeur laten installeren. Zo’n douchedeur maakt het geheel af. Een mooie luxe douche kan je bijvoorbeeld creëren met een regendouche, glazen douchewand en een douchedeur. Douchen is dan niet meer alleen een noodzaak maar ook een plezier.

Douchen behoort een fijne ervaring te zijn. Elke ochtend of avond lekker fris naar het werk of naar bed. Vaak zijn douchegordijnen een stoorzender in het douchemoment. Douchegordijnen wapperen rond en blijven op het lichaam plakken. Als je echter geen douchegordijn hebt moet je veel energie steken in het droog en schoon maken van de badkamer. Met een douchewand voorkom je de irritaties van een douchegordijn. Bovendien laat een douchewand en douchedeur licht door.