Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Herinneringen aan dierbaren

Herdenkingssieraden zijn een populair eerbetoon aan overleden dierbaren en kunnen voor elke smaak en elk budget worden ontworpen. Deze gids geeft uitleg over de verschillende soorten herdenkingssieraden die u zelf kunt kiezen, of die u als condoleance cadeau kunt doen aan iemand anders die een nabestaanden heeft verloren.

Wat zijn herdenkingssieraden?

Tijdens de 19e eeuw waren rouwsieraden, die meestal zwart waren, een essentieel accessoire om aan te geven dat een dierbare was overleden. Tegenwoordig zijn moderne herdenkingssieraden een persoonlijk eerbetoon dat mensen kiezen om te dragen om hun dierbaren te gedenken wanneer ze dat willen.

Herinneringssieraden kunnen klein en discreet zijn of groot en opvallend. Naast traditionele herdenkingen, zoals het laten graveren van iemands naam op een stuk, komen crematiesieraden, waarin de as is verwerkt, steeds vaker voor.

Gegraveerde herdenkingssieraden

Elk sieraad, van ringen, kettingen en oorbellen tot horloges en manchetknopen, kan gedragen ter nagedachtenis van een dierbare. Je kunt een boodschap op een horloge of ring laten graveren, misschien in het handschrift van je geliefde, of een favoriete foto van hem of haar of een paar haarlokken in een herdenkingsmedaillon bewaren. Sommige juweliers kunnen ook op maat gemaakte bedels maken in de vorm van bewustzijnslinten en andere symbolen die belangrijk zijn voor uw geliefde en die aan een armband of ketting kunnen worden geregen.

Lasting Touch Memorials produceren sieraden en souvenirs die zijn gemarkeerd met de afdruk van hun vingerafdrukken. Je moet een kit opsturen en de afdrukken zo snel mogelijk nemen nadat je geliefde is overleden. Uitvaartverzorgers kunnen dit ook voor u doen.

Crematiesieraden: ingebedde as

Verschillende bedrijven ontwerpen ook sieraden die een klein deel van de as van uw dierbare. De as kan worden ingebed in ringen, medaillons, hangers, manchetknopen en andere stukken. Op hun website kunt u meestal informatie vinden over hoe u de as naar de juwelier kunt sturen.

Crematiesieraden: asdiamanten

Voor de meest persoonlijke herdenkingssieraden kunnen sommige bedrijven een unieke diamant uit de as van je geliefde. Koolstof die uit de as wordt gehaald, wordt verwarmd en gezuiverd om het om te zetten in grafiet waaruit de diamant wordt geproduceerd. U kunt kiezen uit verschillende maten, slijpvormen, karaten en kleuren en de diamanten laten zetten in een halsketting, ring, oorbel, horloge of manchetknopen. U kunt dit op een later tijdstip door een andere juwelier laten doen als u er even over moet nadenken waardoor senioren kunnen besparen.

Met DNA doordrenkte herdenkingssieraden

Als je geliefde niet is gecremeerd, kun je nog steeds vereeuwigen door een deel van hun DNA in sieraden of een aandenken te laten verwerken. DNA werd oorspronkelijk bewaard om medische informatie vast te leggen die in de toekomst nuttig zou kunnen worden, maar sommige bedrijven kunnen het nu in sieraden verwerken om de unieke identiteit van een overleden persoon te herdenken.

Je kunt meer informatie over het proces vinden op de websites van de bedrijven die de stukken maken, maar het belangrijkste om te weten is dat DNA erg kwetsbaar is, dus het moet zo snel mogelijk daarna gebeuren het overlijden van uw dierbare. De meeste begrafenisondernemers helpen u graag om een monster van het DNA te verstrekken aan degene die u kiest om de herdenking te maken.

Als u een gedenksieraad kiest, is de belangrijkste overweging dat het iets is dat u comfortabel draagt en een positieve herinnering is aan uw geliefde.

 

https://uitvaartpolis-online.com/reviews/aegon-overlijdensrisicoverzekering/