Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hoe u goedkoop een badkamer renoveert

U denkt eraan om uw badkamer te verbouwen en wil dit zo voordelig mogelijk doen? Dan zal u blij zijn om te horen dat er allerlei manieren zijn om goedkoop te renoveren. Volg de tips op deze pagina en bespaar tot wel duizenden euro’s! 

Doe zelf de afbraak

Elk renovatieproject start met het strippen van de huidige inrichting. Dat is een klus die u perfect zelf kunt uitvoeren. Al wat u hiervoor nodig heeft is sloopgereedschap, zoals een breekhamer en beitel, en een afvalcontainer (die u bij een verhuurfirma vindt). Door deze werken zelf uit te voeren, bespaart u flink wat manuren. 

Let wel op uw veiligheid. Controleer of alle leidingen in de badkamer zijn afgesloten voordat u met het slopen start (elektriciteit, water, verwarming, etc.). Verder kunnen we het belang van de juiste veiligheidskleding niet genoeg onderstrepen. Draag steeds een helm, veiligheidsbril en veiligheidsschoenen. Gehoorsbescherming is voor sommige klussen ook aangeraden.

Hergebruik indien nodig

Een badkamerrenovatie wil niet zeggen dat u alles nieuw hoeft te kopen. Waarschijnlijk zijn er verschillende onderdelen die u kunt hergebruiken in de nieuwe badkamer, o.a. de toiletpot, douchekraan en/of verlichtingsarmaturen. Hiermee spaart u een pak geld uit.

Ga voor een budgetvriendelijke inrichting

Er is een enorm grote keuze aan materialen en meubelen om de badkamer in te richten. Daar zit flink wat prijsverschil op. U vindt bijvoorbeeld vloertegels van 20 euro per vierkante meter, maar evengoed van 60 euro per vierkante meter. Dat weegt dus door in het kostenplaatje. Hetzelfde geldt voor badkuipen, kraanwerk, toiletten, wastafels, opbergkasten en meer. Probeer dus op zoek te gaan naar budgetvriendelijke stukken die eruit zien als high-end producten maar een lager prijskaartje hebben. Goed vergelijken is dus de boodschap.

Maak gebruik van promoties

Een badkamerrenovatie plannen doet u niet op één of twee dagen. Het neemt meerdere weken of maanden in beslag. Dat geeft u voldoende tijd om te wachten op promoties. Doorheen het jaar zijn er verscheidene momenten waarop winkels kortingsacties lanceren, zoals tijdens de eindejaarsperiode, zomersolden of Black Friday. Dit is het ideale moment om de nieuwe inrichting voor uw badkamer te kopen tegen een verlaagde prijs. 

Laat u niet meeslepen door trends

Sommige mensen investeren veel geld in trendy items die niet meteen een meerwaarde zijn. Ze kopen bijvoorbeeld een luxe bubbelbad dat ze nadien amper gebruiken. Dat is zonde. Denk dus twee keer na voordat u een aankoop doet. Is dat echt een goede investering? Of geeft u het geld beter aan andere zaken?

Vergelijk leveranciers en vakmannen

Voor de verbouwing van een oude badkamer moet u beroep doen op meerdere leveranciers en vakmannen (vloerders, elektriciens…). Er kunnen flink wat prijsverschillen tussen deze bedrijven zitten. Ons advies: vraag bij meerdere firma’s een offerte. Op deze manier bent u zeker dat een bepaalde leverancier of vakman geen overdreven hoge prijzen aanrekent.