Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Industriële badkamer trends 2023: creëer een unieke en stijlvolle ruimte

De industriële stijl heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen in interieurontwerp. In 2023 zien we deze trend ook doorbreken in badkamers. In dit artikel bespreken we de top industriële douchekamer trends voor 2023 en geven we je tips om deze stijl toe te passen in jouw eigen badkamer.

 

Minimalisme en functionaliteit

 

Een van de belangrijkste kenmerken van een industriële badkamer is het minimalisme. Dit betekent dat je kiest voor een strakke vormgeving en een overzichtelijke indeling. Functionaliteit staat hierbij voorop: kies voor praktische meubels en accessoires die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Denk hierbij aan open rekken voor handdoeken, een inloopdouche en strakke opbergsystemen.

 

Ruwe materialen en texturen

 

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen en texturen. In 2023 zullen we vooral veel beton, staal, baksteen en hout terugzien in industriële douchekamer. Dit soort materialen geven je badkamer een stoere, robuuste uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen wastafel, stalen douche- of badkraan en houten meubels of accessoires.

 

Vintage elementen

 

Vintage elementen zijn een belangrijk onderdeel van de industriële douchekamer trend. Denk hierbij aan oude fabriekslampen, metalen spiegels en vintage kranen. Deze elementen geven je badkamer een uniek en authentiek karakter. Combineer moderne en vintage stukken voor een interessante mix van stijlen en creëer zo een eigenzinnige douchekamer.

 

Natuurlijke kleuren

 

In 2023 zien we vooral natuurlijke kleuren terug in de industriële badkamer. Denk hierbij aan grijstinten, bruin, zwart en wit. Deze kleuren geven je douchekamer een rustige en tijdloze uitstraling. Je kunt hierbij kiezen voor een monochroom kleurenpalet, of juist enkele kleuraccenten toevoegen met behulp van accessoires of meubels.

 

Groen en duurzaamheid

 

Duurzaamheid speelt in 2023 een belangrijke rol in badkamertrends. Kies bijvoorbeeld voor milieuvriendelijke materialen, energiezuinige verlichting en waterbesparende kranen en douchekoppen. Daarnaast is het toevoegen van groen in de vorm van planten een populaire trend. Planten zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving door de lucht te zuiveren.

 

Creëer jouw eigen industriële badkamer

 

In 2023 draait de industriële douchekamer trend vooral om minimalisme, ruwe materialen, vintage elementen, natuurlijke kleuren en duurzaamheid. Door deze elementen te combineren, creëer je een unieke en stijlvolle ruimte die zowel functioneel als sfeervol is. Houd bij het ontwerpen van je industriële douchekamer rekening met de volgende tips:

 

  1. Maak een duidelijk plan: Denk goed na over de indeling en de meubels die je nodig hebt. Zorg voor voldoende opbergruimte en functionaliteit.

 

  1. Kies voor kwaliteit: Investeer in hoogwaardige materialen en producten die lang meegaan. Zo draag je bij aan duurzaamheid en geniet je langer van je badkamer.

 

  1. Mix en match: Combineer moderne en vintage elementen voor een interessante en unieke look. Experimenteer met verschillende materialen en texturen.

 

  1. Voeg kleuraccenten toe: Geef je douchekamer een persoonlijke touch door kleuraccenten toe te voegen met behulp van accessoires of meubels. Dit kan met handdoeken, zeepdispensers of kleine decoratieve objecten.

 

  1. Vergeet de verlichting niet: Zorg voor voldoende, sfeervolle verlichting in je badkamer. Kies voor energiezuinige LED-lampen en dimmers om de lichtintensiteit aan te passen.

 

  1. Maak het gezellig: Voeg groen toe in de vorm van planten en zorg voor enkele decoratieve elementen die de ruimte huiselijk en uitnodigend maken.

 

Met deze tips kun je een industriële douchekamer creëren die helemaal aansluit bij de trends van 2023. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze stijl en transformeer je badkamer tot een unieke en stijlvolle ruimte waar je elke dag met plezier gebruik van maakt.

 

https://stonecompany.nl/stijlen/industriele-badkamers/