Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Los vocht in de badkamer permanent op

Zwarte plekken in voegen en op muren komen veelvuldig voor in badkamers. De oorzaak is dat er teveel aan vocht is wat niet of nauwelijks weg kan. Deze vochtproblemen in badkamers uiten zich als schimmels. Een ongezonde situatie. Want teveel aan vocht is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, het tast op den duur ook de woning en inboedel aan. Muren en fundering verliezen hun kracht en kunnen gaan scheuren. Meubels en vloeren beginnen vlekken te vertonen en ongedierte krijgt vrij spel. Hoe langer het vochtprobleem ongemoeid blijft, hoe ernstiger de gevolgen. En dat merk je aan de portemonee. Ingrijpen is dus van belang. Wilt u dit soort vochtproblemen voorkomen? Schakel een expert in als Schrijver Systeem. Vochtproblemen behoren daarmee tot het verleden.

Oorzaken vochtproblemen in badkamers 

Vochtproblemen in badkamers hebben verschillende oorzaken. Soms kunnen deze problemen zelf eenvoudig worden verholpen. In andere gevallen is een duurzame oplossing nodig waardoor uw woning permantent vrij is van vocht. Op de pagina ‘vochtbestrijding‘ op de website van Schrijver Systeem staan verschillende oorzaken genoemd die verantwoordelijk zijn voor vochtproblemen. Dit zijn:

  • Optrekkend vocht,
  • Doorslaand vocht,
  • Condensatievocht,
  • Vocht door lekkage,
  • Bouwvocht

 

Vochtbestrijding van optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt de woning binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen gezonde funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude woningen vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om de woning te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur.

Een meest permanente en duurzame oplossing is het plaatsen van ventilerende muurelementen. Doordat de muurelementen werken op natuurlijke luchtstromen, wordt het vocht, dat in de muur en spouw zit, constant naar buiten afgevoerd. Het vocht krijgt geen kans om de binnenmuur te bereiken met als resultaat een droge en behaaglijke woning.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is meestal de grootste veroorzaker van vochtproblemen in badkamers. Door douchen neemt de luchtvochtigheid in de badkamer toe. Wanneer de ruimte niet voldoende geventileerd wordt, dan ontstaan er zwarte plekken (lees: schimmels) op tegels en in de naden van de tegels. Een raam openzetten zou al een prima oplossing kunnen zijn, maar niet alle badkamers beschikken over een raam. Er zal dan gezocht moeten worden naar alternatieven.

Ook bij dit vochtproblemen bieden de muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding uitkomst. Kijk op de website voor meer informatie.

Tijdelijke vochtproblemen

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Ook bouwvocht zal op een andere manier moeten worden bestreden. 

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw badkamer signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/