Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Nieuwe vloer leggen? Ontdek de voordelen van egaline als basislaag

Ben je van plan om een nieuwe vloer te leggen? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een goede basislaag, zodat de nieuwe vloer mooi en strak gelegd kan worden. Egaline is een veelgebruikt materiaal als basislaag voor nieuwe vloeren. In deze blog bespreken we de voordelen van egaline als basislaag en waar je op moet letten bij egaline kopen.

Wat is egaline?

Egaline is een vloeibare substantie die gebruikt wordt als basislaag voor nieuwe vloeren. Het is een zelfnivellerend product dat zichzelf gelijkmatig verdeeld over de ondergrond. Egaline is verkrijgbaar in verschillende soorten en kwaliteiten. Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige egaline van goede kwaliteit, omdat dit de kwaliteit van de nieuwe vloer ten goede komt.

Voordelen van egaline als basislaag

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van egaline als basislaag voor nieuwe vloeren. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Strakke en egale basis: Egaline zorgt voor een strakke en egale basis, waardoor de nieuwe vloer mooi en strak gelegd kan worden. Oneffenheden in de ondergrond worden weggewerkt, zodat de nieuwe vloer er mooi en strak uitziet.

  • Geschikt voor verschillende soorten vloeren: Egaline is geschikt voor vrijwel alle soorten vloeren, zoals laminaat, parket, PVC en tegels. Het zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de nieuwe vloer, waardoor de nieuwe vloer stevig en stabiel ligt.

  • Geluidsisolerend: Egaline heeft ook een geluidsisolerende werking. Het zorgt voor een demping van het geluid, waardoor de nieuwe vloer minder geluid produceert.

  • Duurzaam: Egaline is duurzaam en gaat lang mee. Het zorgt voor een stevige en stabiele basis voor de nieuwe vloer, waardoor deze langer meegaat.

Waarop letten bij het kopen van egaline?

Als je van plan bent om egaline te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

  • Kwaliteit: Kies voor hoogwaardige egaline van goede kwaliteit. Goedkope egaline van mindere kwaliteit kan leiden tot scheuren en andere problemen, waardoor de levensduur van de nieuwe vloer aanzienlijk verkort kan worden.

  • Geschiktheid: Let goed op de geschiktheid van de egaline voor de ondergrond en de nieuwe vloer. Niet alle soorten egaline zijn geschikt voor alle soorten ondergronden en vloeren.

  • Verpakking: Let op de verpakking waarin de egaline verkocht wordt. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid egaline te kopen, zodat je niet te veel of te weinig koopt.

Het gebruik van egaline als basislaag voor nieuwe vloeren heeft vele voordelen. Het zorgt voor een strakke en egale basis, is geschikt voor verschillende soorten vloeren, heeft een geluidsisolerende werking en is duurzaam en slijtvast. Bij het kopen van egaline is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige egaline van goede kwaliteit en om goed te letten op de geschiktheid voor de ondergrond en de nieuwe vloer. Wij raden Atlas ZW 330 aan als hoogwaardige egaline van goede kwaliteit.

 

https://www.badkamernieuws.nl/Nieuwe-vloer- leggen-Ontdek-de-voordelen-van-egaline-als-basislaag/