Badkamer Nieuws
Image default
Sanitair

Riool ontstoppen of repareren

Iedereen heeft er weleens last van, een verstopt of kapot riool. Zeker in wat oudere woningen waar nog stalen leidingen liggen komt een rioollek regelmatig voor. Maar hoe herken je het probleem? Is het riool verstopt of zit er ergens een lek of beschadiging. Dit is zonder speciale apparatuur altijd lastig vast te stellen voor een particulier, niet voor een ervaren ontstoppingsbedrijf. De meeste van deze bedrijven beschikken over hi-tech apparatuur waarmee je eenvoudig het probleem kunt opsporen en gericht het probleem kan verhelpen. Doormiddel van rioolcamera’s die zijn aangesloten op een tablet kun je eenvoudig het riool van binnen bekijken.

Kapot riool herkennen

Dat er iets mis is in je riool is vaak niet zo moeilijk te herkennen. Er hangt een vervelende rioollucht in je woning of je toilet, douche of wasbak loopt niet meer zo lekker door als voorheen. Een lastige kwestie want dit komt altijd op een ongelegen moment. Een kapot riool herken je vaak aan lekkages, water overlast en een laag water in je kruipruimte. Een verstopt riool herken je vaak aan een wasbak die niet meer leeg loopt of een toilet dat overspoelt, ook komt hier vaak een vervelende lucht bij.

Wat te doen bij rioolproblemen

Je hebt vast kunnen stellen dat er iets mis is met je riool. Maar wat doe je nu? Ga je zelf op onderzoek uit of schakel je een bedrijf in die met geavanceerde apparatuur jouw probleem komt verhelpen. Nee helaas, ze werken niet gratis maar zelf aan je riool sleutelen levert vaak grotere problemen op en kost uiteindelijk nog meer geld. Laat het direct aan de professionals over, ze weten precies hoe ze het probleem kunnen verhelpen. Voor riool reparatie bel je dus direct een riool bedrijf bij jou in de buurt.

Periodieke controle

Een riool behoort vaak tot de vergeten onderhoudsvormen van een woning. Logisch, want een riool ligt vaak meters onder de grond en zolang je geen overlast ervaart is een riool niet iets waar je dagelijks aan denkt. Wel is het aan te raden op periodiek je riool te laten controleren door een rioolbedrijf. Zo kun je verstoppingen, lekkages of overige beschadigingen in de toekomst voorkomen.

https://regioriool.nl/