Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Waarom moet je je badkamer onderhouden?

Mensen die op zichzelf wonen, hebben altijd een badkamer. Het onderhoud van je badkamer  is erg belangrijk. De badkamer is  een vochtige ruimte en is gevoelig voor vuil en schimmel. Naast het dagelijkse badkamer onderhoud is het ook belangrijk om deze regelmatig schoon te maken, vooral rioolrenovatie is belangrijk. Op meerdere plaatsen wordt kalk gevormd, waardoor schimmels neerslaan en vlekken achterblijven. Grondig badkamer onderhoud is op deze locaties essentieel. Bij rioolrenovatie worden deze problemen in de leidingen dus opgelost. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van een ventilatiefilter of het reinigen van een doucheputje. Wil je de hele badkamer schoonmaken? Deze tekst geeft enkele praktische tips voor het schoonmaken van je badkamer. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken dat er schimmels en ander vuiligheid in je badkamer zitten.

 

De tegels van je badkamer schoon krijgen

Badkamertegels zijn de tegels die het meest worden blootgesteld aan vuil en vocht. Dit maakt regelmatige reiniging essentieel. Het reinigen van wand- en vloertegels in de badkamer  is eenvoudig, maar  wel met de nodige voorzichtigheid. Voor elk type tegel zijn verschillende soorten aandacht nodig. Zo is het onderhoud van natuursteentegels en marmertegels veel intensiever dan het verzorgen van keramische tegels. Niet alleen het materiaal maar ook de kleur is belangrijk voor het reinigen van  de tegels. Kalkaanslag is meer zichtbaar op donkere tegels, maar vlekken zijn meer zichtbaar op lichtere tegels. Zo heb je tegels die veel onderhoud vereisten, maar ook onderhoudsvriendelijke tegels. Het aanbod is in ieder geval immens.

 

De wc op je badkamer schoon krijgen

De wc schoonmaken is volgens velen het smerigste werk in huis wat er bestaat. Echter is het wel zo dat er verschil zit in het toilet normaal poetsen en de wc hygiënisch schoonmaken. Na gebruik van het toilet is het bijvoorbeeld belangrijk om het toilet schoon te houden door met een toiletborstel de wc na te gaan. Hierdoor oogt het toilet frisser. Maar nog belangrijker is het schoonmaken van de toiletpot. Dit doe je  door een toiletreiniger onder de rand te spuiten. In de tussentijd kunt u de toiletbril en de toiletpot reinigen met  een universele reiniger. Ook spuit hij een universele reiniger op de toiletbrillen, was knoppen, achter- en onderkant. Veeg het toilet af met een doekje en borstel het af met een toiletborstel. Het is niet het fijnste werk om de wc schoon te maken, maar wel een van de belangrijkste taken die er zijn.

 

Het schoon krijgen van de douche

Als je je douchewand niet regelmatig schoonmaakt, beginnen er al snel zwarte ronden te komen, maar ook vuile voegen en kalkaanslag. Schimmel kan ook ontstaan ​​als de douche of het bad gedurende langere tijd niet wordt schoongemaakt. Schimmel en kalk uit de douche weghalen is soms een flinke klus. Daarnaast is het schoonmaken van de douchewand vaak meer  dan dat je denkt. Zo wordt het plafond erg vaak vergeten. Tijdens en na het douchen is het plafond altijd vochtig. Hier kan schimmel ontstaan ​​als je ze niet schoonmaakt. De doucheruimte kan worden schoongemaakt door de douche na elke douche te drogen en wekelijks te reinigen met een mild reinigingsmiddel. Met deze tips zul je je badkamer dus sneller schoon houden, waardoor je voorkomt dat er schimmels ontstaan en ander soort vuiligheid die blijvend in de badkamer genesteld zitten.