Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Welke raambekleding kies je voor de badkamer?

Het kiezen van raambekleding voor je huis is een uitdagende taak. Elke kamer heeft andere behoeften en uitdagingen die moeten worden aangepakt. Slaapkamers vragen om privacy en volledige duisternis voor een goede nachtrust. Woonkamers hebben behoefte aan privacy en ramen en tinten die de uitstraling van de kamer aantrekkelijker maken. Raambekleding voor elke kamer moet bij voorkeur isolerend zijn om energieverlies te voorkomen. Meestal denken we na over de functionaliteit en de uitstraling van de raamdecoratie voor slaapkamers en woonkamers, omdat we ons niet alleen zorgen maken over de functionaliteit, maar ook over hoe goed ze in de ruimte passen. Het enige deel van het huis dat vaak over het hoofd wordt gezien is de badkamer.

Kiezen van raambekleding voor badkamers

Badkamers behoren tot de belangrijkste kamers in het huis en verdienen bijzondere aandacht. Als je grote ramen in je badkamer hebt, heb je geluk dat er veel natuurlijk licht en warmte naar binnen kan stromen. Het aankleden van badkamerramen kan echter een lastige opgave zijn. Een normaal raamluik of rolgordijn is niet voldoende voor je badkamers, want je moet er rekening mee houden dat de badkamer, samen met de keuken en de wasruimte, een van de weinige kamers in huis is die worden blootgesteld aan een hoge mate van vochtigheid en vocht. Er is veel watergebruik in de badkamers om voor de hand liggende redenen. Materialen als stof en hout zullen vergaan, wat leidt tot verspilling van tijd, geld en moeite. Ook is privacy een belangrijk punt van zorg in badkamers, waar je goed op moet letten omdat je hier het meest kwetsbaar bent. Er wordt hier ook veel warmte opgewekt door het warme water. De raambekleding voor de badkamer die je kiest moet water- en vochtbestendig zijn. Met zoveel factoren waar je rekening mee moet houden, lijkt het onwaarschijnlijk dat je die perfecte jaloezieën of rolgordijnen voor je badkamerraam krijgt. Maar we zijn hier om je te adviseren door een shortlist van 5 jaloezieën of rolgordijnen te maken die aan alle bovenstaande eisen voldoen en die zijn uitgeprobeerd om de badkamer te overleven.

Soorten raambekleding voor badkamers

Deze stijlvolle en tijdloze schoonheden behoren tot de meest veelzijdige raambekleding die je voor je badkamerramen kunt krijgen. Ze hebben functionaliteit en schoonheid in zich verenigd. Ze voegen zachtheid en warmte toe aan de harde oppervlakken van een badkamer. Ze helpen het natuurlijke licht te beheersen. Dus, terwijl je badkamer wordt overspoeld met licht, worden de schitteringen verminderd voor je comfort. Er zijn eindeloze patronen en stijlen om uit te kiezen met vouwgordijnen, dus de kans is groot dat je er een krijgt die past bij je badkamerdecor en -kleurstelling.

Als je op een missie bent om raambekleding voor je badkamer te kiezen die duurzaam en langdurig is, dan staan er ongetwijfeld kunststof jaloezieën boven aan de lijst. Ze zijn uiterst veelzijdig en functioneel. Ze hebben de elegantie van houten jaloezieën, maar in tegenstelling tot deze laatste worden ze niet beschadigd als ze worden blootgesteld aan vochtigheid en vocht. Ze vervormen, barsten of schimmelen niet als ze voor langere tijd aan water worden blootgesteld. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan vooral makkelijk met je budget om.

Rolgordijnen zijn geschikt voor je badkamerramen. Met rechte, strakke lijnen zien ze er prachtig uit in je hedendaagse huizen. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in lichte filter- en verduisteringsstoffen. Als je echter wilt dat deze tinten langdurig bestand zijn tegen vocht, kies dan voor polyesterstof. Deze zijn waterbestendig. Je kunt ook vinyl rolgordijnen proberen, want het materiaal is perfect voor badkamers.

Aluminium jaloezieën zijn een populaire optie voor de ramen van de badkamer. Het zijn stevige materialen en ze vervormen of barsten niet bij blootstelling aan vocht. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in rechte, strakke lijnen en zien er netjes uit en hebben een eigentijdse uitstraling. Ze zijn roestbestendig en geven de badkamer een strakke uitstraling. De aluminium jaloezieën kunnen worden geleverd met verschillende lamelmaten waardoor je het licht en de privacy perfect kunt regelen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden en zijn zeer kosteneffectief.

Bij het selecteren van raamdecoratie voor je badkamer hoef je alleen maar te letten op het materiaal. Langdurige blootstelling aan vocht en vochtigheid kan de kwaliteit en functionaliteit van raambehandelingen beïnvloeden. Het materiaal moet waterbestendig zijn, anders schilfert het af of vervaagt de kleur.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Badkamer verbouwing uitbesteden?

Dit moet je weten over douchebrancards

De badkamer trends van 2021