Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Worden woningrenovaties in 2022 goedkoper?

Net zoals het duurder is geworden dan ooit om een huis te kopen, zo is het ook duurder geworden om er een te verbeteren. Er is een groot tekort aan gewone bouwmaterialen en dat tekort heeft geleid tot een prijsstijging. De zaken zijn zo slecht dat zelfs de verfkosten stijgen.

Misschien wilt u uw volgende woningverbeteringsproject uitstellen tot 2022. Als u dit doet, kunt u uiteindelijk een hoop geld besparen.

Als wachten op renovaties loont

Als je aan het renoveren bent om je huis te verkopen en je dat snel wilt doen, is het misschien niet mogelijk om je huisverbeteringen uit te stellen. Maar als u voor uw eigen plezier renoveert en de kosten laag wilt houden, kan het in uw voordeel zijn om uw project een paar maanden uit te stellen.

Op dit moment hebben veel wereldwijde en binnenlandse toeleveringsketens knelpunten, als gevolg van weersomstandigheden en pandemiegerelateerde shutdowns. Daarom zijn de kosten van materialen en andere woningverbeteringsartikelen gestegen.

Zodra de toeleveringsketens hun knikken gladstrijken en aan de vraag van de consument voldoen, zou de prijs van bouwmaterialen moeten dalen. Maar het zal waarschijnlijk een aantal maanden duren voordat dat gebeurt, dus wachten tot volgend jaar om je huis te verbeteren, kan slim zijn.

Hoe renovaties te financieren

Er is een goede kans dat huis renovaties worden het komende jaar betaalbaarder. Maar dat betekent misschien niet dat u een groot huisverbeteringsproject zonder meer kunt betalen.

Als u niet genoeg spaargeld heeft om uw kosten volledig te dekken, zijn er verschillende opties om naar te kijken. Ten eerste, als u overwaarde in uw huis heeft, kan lenen een optie zijn. U kunt dit doen via een home equity lening of HELOC (home equity line of credit).

Tegenwoordig stijgen de huizenprijzen op nationaal niveau, dus veel eigenaren van onroerend goed hebben meer eigen vermogen dan zij. heb gehad. Dit kan een goed moment zijn om dat eigen vermogen aan te boren en uw renovaties te financieren. Houdt wel rekening met andere kosten die je hebt lopen, zoals andere hypotheken of leningen. Ook betalingen die je achteraf hebt gedaan, zoals bij Ticketmaster in termijnen betalen of een computer op afbetaling kan invloed hebben op je mogelijkheden tot financiering. 

Een andere optie om voor verbeteringen te betalen is een renovatielening — een persoonlijke lening bestemd voor huishoudelijke projecten. Net als home equity-leningen en HELOC’s, hebben persoonlijke leningen vaak concurrerende rentetarieven. Het belangrijkste verschil is dat uw kredietscore een grotere factor is bij het in aanmerking komen voor een renovatie of persoonlijke lening dan bij een lening met eigen vermogen of HELOC. Dat komt omdat persoonlijke leningen niet worden gedekt door een specifiek activum, terwijl hypotheken en HELOC’s worden gedekt door uw huis zelf.

Het maakt niet uit hoe u uw aanstaande renovatie financiert, het loont om te overwegen uitstel te verlenen als u dat wel heeft gedaan. die optie. Na verloop van tijd zouden problemen met de toeleveringsketen moeten worden opgelost, waardoor het minder duur wordt om uw huis te transformeren en optimaal gebruik te maken van uw ruimte.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/