Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

4 trends op het gebied van hout in 2021

Meubels worden steeds vaker gemaakt van hout. Om te kijken wat het beste in een interieur past is het goed om eens een blik te werpen op de trends die er op dit gebied gaande zijn. Het hout dat er jaarlijks wordt geproduceerd wordt in steeds meer verschillende soorten op de markt gebracht. Ook vintage meubels worden steeds meer een trend en wordt steeds vaker in inrichtingen gebruikt. De trends op het gebied van hout van het jaar 2021 worden allemaal op een rijtje gezet. Kijk hier goed naar wanneer je een meubel in je woning gaat plaatsen. Of misschien valt je keuze juist wel op een houten vloer. Think twice.

Trends

  1. Dennenhout; in het jaar 2021 is er steeds meer gebruik gemaakt van dennenhout. Deze houtsoort zorgt voor steeds meer meubels. Ook in kringloopwinkels is dit soort hout steeds meer te vinden. Het komt goed tot zijn recht in verschillende interieurs en dat maakt het ook een mooi soort hout om te gebruiken. Een mooi bed of bijvoorbeeld een slaapbank is hier gemakkelijk van te maken.
  2. Donker en licht hout met elkaar combineren. Dat wordt ook steeds vaker gekozen door interieurstylisten. Het is belangrijk dat de donkere en de lichte kleuren met elkaar worden gemengd, zodat er op die manier een soort gelijkenis en balans tegelijkertijd ontstaat in de ruimte.
  3. Eikenhout; dit is een zeer mooie soort hout, wat vaak helaas wel wat prijzig is. Maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om hiermee aan de slag te gaan. Het is zeer geschikt voor het maken van verschillende meubelsoorten. Eenmaal geplaatst is er heel lang plezier van te krijgen. Het heeft een lange levensduur, waardoor het de investering meer dan waard is.
  4. Mangohout; een heel mooi en dikke vorm van hout waar ook veel mee kan worden gemaakt. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van salontafels, maar ook van eettafels. Dit geeft een mooie sfeer aan het geheel in een ruimte en het zorgt ervoor dat het een sterke tafel is.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten hout die kunnen worden gebruikt. Het gaat erom dat deze soorten goed passen binnen een interieur en ook waar er behoefte aan is. Een tafel is wel een stevig meubel.