Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Wat moet ik doen als mijn wasmachine niet meer centrifugeert?

Uw wasmachine centrifugeert niet meer? U haalt uw kleding uit de wasmachine en alles is nog kletsnat? Grote kans dat de centrifuge het niet meer doet. Gelukkig is dit probleem in de meeste gevallen goed te verhelpen door middel van een wasmachine reparatie in uw regio. Dat scheelt u weer kosten voor een nieuwe wasmachine.

Mogelijke oorzaken en oplossingen

  • Uw wasmachine centrifugeert niet?

Voordat u een witgoed monteur inschakelt voor een witgoed reparatie kunt u het volgende controleren:

  • Zit er teveel zeepresten in de wasmachine?

Onbewust gebruiken veel mensen nog steeds te veel zeep. Dit kan de oorzaak zijn waarom uw wasmachine niet meer centrifugeert. Dit probleem is vrij simpel op te lossen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een hete was draaien op 95 graden. Het helpt als u wat soda in de lege trommel gooit.

  • Is de afvoerbuis vies? 

De afvoerbuis kan verstopt raken door pluisjes of muntstukken. U zult de voorwerpen moeten verwijderen. Het eerste wat u hiervoor moet doen is de stekker uit het stopcontact. Nu kunt u het klepje van de afvoerbuis openen en de voorwerpen en vuil verwijderen.

  • Is de inhoud van de trommel wel in balans?

Tegenwoordig kunnen de nieuwe wasmachine de trommel goed verdelen alvorens het zijn programma draait. Maar als u de wasmachine te vol gooit of als de inhoud niet in balans is, dan kan het voorkomen dat uw wasmachine niet meer centrifugeert. In dit geval is de oplossing simpel: verdeel uw wasgoed in de trommel en draai het wasprogramma opnieuw 

  • Zit de stekker er wel in?

Het kan zijn dat uw wasmachine niet meer centrifugeert omdat de stekker niet goed in het stopcontact zit. Als de stekker er wel goed in zit, maar de trommel niet goed draait, dan kan het zijn dat de koolstofborstels versleten zijn. Hiervoor dient u een witgoed reparatie te laten uitvoeren.

Hulp nodig?

Heeft u bovenstaande gecontroleerd en centrifugeert uw wasmachine nog steeds niet? Schakel dan een professionele witgoed monteur in. Zij zijn u graag van dienst met een wasmachine reparatie door onze monteur.