Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

5 veelgestelde vragen over badkamer tegels

Badkamertegels zijn onmisbaar in een badkamer. Alleen het kiezen ervan kan al lastig zijn. Er zijn veel kleuren, stijlen en vormen te vinden. Nadat je de tegels uitgekozen hebt en gemonteerd hebt in de badkamer, zijn er alweer nieuwe vragen die op komen spelen. Regelmatig komen er vragen voorbij over het maken van een keuze, de nieuwe badkamertrends of het onderhouden van de tegels. Onderstaande vragen zijn slechts enkele voorbeelden van de vragen waar professionals mee te maken krijgen.

Hoe kies je jouw badkamertegels?

De keuze voor badkamertegels is enorm, denk aan vloertegels voor de badkamer of wandtegels voor de badkamer. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt door naar de verschillende kleuren en patronen te kijken. Je zult daarom voor jezelf eerst moeten bepalen welke kleur je wilt hebben. Zo zul je zowel de standaardvarianten tegen gaan komen, maar ook de tinten als houtlook, zand of marmer. Zo kun je op een goedkopere manier toch een luxe uitstraling aan jouw badkamer gaan geven. Daarbij kun je nog gaan kijken naar de decortegels, waardoor je een soort mozaïekeffect kunt creëren. Hiermee krijg je een badkamer die je nergens anders terug gaat vinden.

Welke trends zijn er voor de badkamer?

De badkamertegels kunnen altijd geheel aangesloten worden aan de trends die op dat moment te vinden zijn. Ieder seizoen zijn er namelijk weer nieuwe trends te vinden waar mensen hun badkamer op aan kunnen laten sluiten. Zo heb je de ene keer te maken met een natuursteen uitstraling, terwijl de andere keer juist weer hout gebruikt wordt. De keramische tegels blijven een hoge mate van populariteit houden. Dit ga je ook in de winkels terugvinden als je naar nieuwe tegels gaat kijken. Ondanks dat je overspoeld wordt met deze trends moet je toch goed naar jouw eigen smaak gaan kijken. Zo moet je gaan kijken naar de structuur en kwaliteit en hier een goede combinatie van gaan maken op het gebied van de tegels.

Hoe kun je de tegels goed onderhouden?

Badkamertegels moeten ook altijd goed onderhouden worden. Binnen een korte tijd kan er aanslag plaats gaan vinden, waardoor de tegels dof worden. Dit wil je gaan voorkomen. Je moet dan goed naar de schoonmaakmiddelen gaan kijken die je gebruikt. Ondanks dat je geneigd bent om een standaard sopje te maken, kun je bij bepaalde materialen beter reiniger pakken die hiervoor gemaakt is. Zo heb je bijvoorbeeld speciale sanitair reiniger. De tegels gaan hiermee weer glanzen. Daarnaast moet je de tegels na ieder gebruik goed droog maken. Zo krijgt vocht geen kans om op de tegels te blijven liggen.

Hoe kun je schimmel tegengaan?

Schimmel komt veel voor in vochtige ruimtes. Ook jouw badkamer is zo’n vochtige en natte ruimte. Voornamelijk op de voegen ga je hierdoor snel schimmel tegenkomen als je het niet goed onderhoudt. Daarbij is in eerste instantie een goede ventilatie een vereiste. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de deur open te laten staan of een ventilatiesysteem te installeren. Daarnaast moet je na het douchen de muren goed droog maken. Hiermee voorkom je de grootste mate van schimmelvorming. Als er toch schimmel is, kun je het beste water met bleek mengen in een spuitbus en dit op de plekken spuiten. Met een doekje veeg je het na en spuit je het eventueel nog schoon met kraanwater. De schimmel is dan weer verdwenen.

Waaraan herken je antislip badkamertegels?

In de badkamer kan het vaak erg glad zijn. Het water in combinatie met douchespullen en shampoo laten vaak een glibberige laag achter. Een ongeluk zit daarom in een klein hoekje. Je hebt daarom ook speciale badkamertegels met een antislip laag. Deze hebben vaak een stroever oppervlak, waardoor je meer grip gaat hebben tijdens het staan. Je kunt hiervoor naar de R-waarde gaan kijken bij de specificaties. Daarnaast kun je je goed laten adviseren door een specialist, waardoor de R-waarde nog duidelijker wordt en jij ervan kunt profiteren.

https://www.detegelboutique.nl/