Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hout verven in Scandinavische stijl

Wanneer je een houten ondergrond gaat bewerken, is het van belang dat je de juiste stappen volgt om tot een optimaal resultaat te komen. Moose Färg heeft de kunst afgekeken van de Zweden, die meester zijn in het bewerken en verven van hout. De scandinavische stijl is een bekend voorbeeld voor de Nederlandse tuinhuizen en blokhutten, waardoor Moose Färg erg aan te raden is bij het verven van houten oppervlaktes. Echter, de juiste voorbehandeling is cruciaal wanneer je aan de slag gaat.

De eerste vraag die beantwoord moet worden, is of je met nieuw hout werkt of niet. Nieuw hout hoeft namelijk minder grondig schoongemaakt te worden dan vuil hout. Daarom is het allereerst van belang om de losse verfdelen te verwijderen om te voorkomen dat er vuil en vet achterblijft. Vervolgens kun je het houten oppervlak schuren om het hout kaal te maken. Dit voorkomt namelijk dat de houtverf later afbladdert en het harde werk voor niks is geweest. Een goede voorbehandeling leidt  zo tot een duurzaam resultaat!

Als de voorbehandeling geklaard is, kun je beginnen met het aanbrengen van een basislaag Moose Färg verf voor hout. Na de basislaag moet er nog een tweede laag aangebracht worden, die we de afwerklaag noemen. Zorg hierbij dat het niet te koud is buiten, aangezien de verf anders te langzaam droogt. Bovendien moet de weersvoorspelling zonnig zijn, omdat de houtverf van Moose Färg niet direct bestendig is tegen een flinke bui. Kies er dus voor om op een droge en het liefst zonnige dag aan de slag te gaan met het verven, zodat het resultaat optimaal is.

Hebben deze tips geholpen om te beginnen aan de verfklus? Sla dan snel de juiste verf en voorbehandelingsproducten in uit de webshop van Moose Färg en ga aan de slag.

https://www.moosefarg.nl/