Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Badkamer renovatie, waar moet ik aan denken?

Laat er geen verwarring over bestaan: Een badkamer renovatie gaat u tijd, geld en misschien zelfs een paar grijze haren kosten. De prijs kan variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro om een bestaande badkamer op te fleuren of helemaal te renoveren. Maar als u slim nadenkt over de uitgaven en goede voorbereiding treft, zal de investering meer dan de moeite waard zijn.

Waar moet u op letten bij een badkamer renovatie?

De truc is om upgrades te kiezen die aansluiten bij uw levensstijl en uw dagelijkse routines. Misschien hebt u een bad nodig, omdat u er letterlijk elke dag in stapt; een nis in de muur waar u uw favoriete shampoo kunt opbergen; twee wastafels omdat tandenpoetsen geen elleboogoorlog mag zijn etc. Bij Loodgieter Weert stellen we u altijd gerichte vragen: vragen over die dagelijkse routine en behoeften qua ruimte maar ook functionaliteit. Het doel hiervan is dat u gelukkig gaat zijn in uw eigen badkamer.

Stel de juiste vragen voordat u begint aan een badkamer renovatie

Voordat u zelfs maar begint met dromen, brainstormen of verliefd wordt op een badkamer ontwerp dat u ergens gezien heeft, is het van groots belang de juiste vragen te stellen. Dit voorkomt een teleurstelling. U realiseert zich misschien niet dat de antwoorden van invloed zijn op uw badkamerwensen, maar dat zijn ze wel! Elke ontwerper die het waard is om in te huren zou deze vragen aan zijn klanten stellen voordat hij aan de slag gaat. Dus bereid uw antwoorden voor, praat met onze ontwerpers, en begin dan met het verzamelen van inspiratiefoto’s. 

  • Wat is uw dagelijkse routine? De indeling zal er sterk van afhangen.
  • Hoeveel kunt u eraan uitgeven? Beter nu budgetteren dan later teleurgesteld zijn.
  • Hoeveel opslagruimte heeft u nodig? Gemakkelijk nu toe te voegen, later een stuk moeilijker.
  • Hoeveel mensen zullen de ruimte gebruiken? U zult moeten beslissen: dubbele wastafels en spiegels of slechts één enkele.
  • Wat vindt u niet mooi aan uw huidige ruimte? Dit hoeft dan niet opnieuw ontworpen en gebouwd te worden natuurlijk.

 Mocht u nog vragen hebben over het laten installeren van een nieuwe badkamer, de loodgieters van Loodgieter Weert staan u graag te woord.