Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Belang van vogelcontrole rond commerciële gebouwen

Vogels zijn prachtige wezens, maar ze kunnen lastig zijn als ze besluiten om rond commerciële gebouwen te nestelen. Afgezien van de overlast die ze zouden creëren met hun constante getjilp, is het hebben van hen een reden tot gezondheidsproblemen. Hun uitwerpselen kunnen leiden tot medische aandoeningen zoals psittacose, histoplasmose of cryptokokkose.

Als de uitwerpselen zich beginnen op te hopen, kunnen ze ook leiden tot de vernietiging van bouwconstructies of zelfs tot verwoesting van geverfde muren. Ze kunnen zelfs hun nest bouwen in de buurt van ventilatieopeningen, de luchttoevoer verstoppen of zelfs brandgevaar veroorzaken door naast elektrische apparaten te nestelen.

Bovendien kunnen ze rondvliegen en bladeren en bloemen in tuinen verspreiden en pikken naar vruchten van bomen, waardoor er een algemene puinhoop ontstaat. Daarom is het erg belangrijk om deze wezens onder controle te houden en ervoor te zorgen dat ze hun huizen niet in commerciële gebouwen maken of nesten bouwen in de richels en spanten.

De vogels onder controle houden

Verjagen van vogels, rond commerciële gebouwen, vooral wanneer ze groot in aantal zijn, is geen gemakkelijke taak. Dit wordt ook bemoeilijkt door het feit dat, met uitzondering van spreeuwen, duiven en huismussen, de federale en staatswetten in de meeste landen alle vogels beschermen.

Ook, behalve kraaien of merels, wanneer ze worden gezien die schade aanrichten aan het gebouw of de planten eromheen, is het onwettig om een vogel te storen die op het punt staat eieren uit te broeden of die al is uitgebroed. Het is dus beter om vogels in de eerste plaats geen nesten toe te staan.

Voor het toepassen van enige bestrijdingstechniek tegen vogels is een vergunning vereist. Maar voor die tijd zou je ervoor moeten zorgen dat een aantal factoren aanwezig zijn.

  • Zorg ervoor dat welke methode dan ook, niet gevaarlijk is voor degene die hem toepast.

  • Mensen er moet rekening worden gehouden met de omgeving, vooral met methoden die dodelijk zijn om schade aan niet-gerichte soorten te voorkomen.

  • Aangezien uw gebouw commercieel is en dus zichtbaar voor het publiek, moet u rekening houden met de gevoeligheid van anderen. Het is verstandig om andere controlemiddelen te gebruiken die niet dodelijk zijn om schade aan uw bedrijf tijdens het proces te voorkomen.

  • Gebruik een methode die niet te duur is en geen schade veroorzaakt, omdat schade de hele punt van het beheersen van de vogels.

Methoden voor het beheersen van vogels rond commerciële gebouwen zijn onder meer:

1. Vallen gebruiken

Trappen is een gemakkelijke en goedkope manier om vogels te bestrijden. De veelgebruikte val is de ‘Bob’-val, genoemd naar de bobs die ervoor zijn gebouwd. Deze vallen zwaaien alleen naar binnen, dus als de vogels erin lopen, zouden ze niet naar buiten kunnen lopen.

Vogelachtige objecten, voedsel en water kunnen in de vallen worden geplaatst voor meer efficiëntie.

2. Het slapen onaangenaam voor ze maken

Als vogels het moeilijk hebben om rond uw gebouw te slapen, is de kans groter dat ze er uit de buurt blijven. Je kunt dit doen op niet-dodelijke maar vrij prijzige manieren.

Sommige chemicaliën die plakkerig en glad zijn, kunnen op de richels, spanten en schuilplaatsen worden geverfd, waardoor ze ongemakkelijk worden voor de vogels.

Elektrische geleiders kunnen op dezelfde plaatsen worden geïnstalleerd, zodat vogels die langskomen een elektrische schok krijgen, waardoor ze wegvliegen.

Het bouwen van loopbruggen langs deze spanten zou vogels zeker ontmoedigen, aangezien katten toegang zouden hebben tot de structuren.

Stekelvarkensdraden kunnen ook worden geïnstalleerd. Alleen al het zien van de scherpe punten zou vogels niet welkom zijn. Houd er rekening mee dat tamme mussen in de ruimtes tussen de draden kunnen passen, aangezien deze vogels klein van formaat zijn.

3. Vermindering van hun voortplantingssnelheid

Hoewel deze methode niet dodelijk is, is het tijdrovend en alleen van toepassing op vogels die niet wettelijk beschermd zijn.

Dit wordt gedaan door gaten in de eieren. Het voordeel van deze methode is dat de vogels tijd zouden besteden aan het bouwen van een nieuw nest om op eieren te zitten die niet levensvatbaar zijn.

Een andere manier is door de nesten met eieren naar beneden te halen.

4. Geen toegang toestaan

Dit kan duur zijn, maar uiteindelijk zou het u tijd en geld besparen.

Gebruik netten of een anti vogel strip, maak spanten eronder vast.

Ramen die kapot zijn, moeten worden gerepareerd.

Openingen die groot genoeg zijn voor de kleinste vogels, moeten worden gesloten.

Deuren die niet altijd gesloten kunnen blijven, moeten voorzien zijn van zware plastic materialen. . Op deze manier kunnen mensen en machines er wel doorheen, maar vogels niet.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kraaiennest-verwijderen/