Badkamer Nieuws
Image default
Sanitair

Stinkt uw afvoer of riool?

Als er een sterkere geur uit de afvoer van uw huis komt, wordt het tijd voor een onderzoek. De geur is namelijk voor iedereen in uw huis onaangenaam en dient zo snel mogelijk te worden opgelost. Daar hebben we wat tips en advies voor opgezocht. Lukt het niet zelf met deze tips bel dan een loodgieter Rotterdam.

 

De oorzaak van de vieze lucht uit de afvoer

Of het nu in de keuken of in de badkamer is – een slechte geur uit het riool kan snel een probleem worden. Vervuiling is vaak de oorzaak. Vaak kan het echter ook komen doordat het rioolwater in de buis stil komt te staan. En niet verder kan lopen. Dat duidt op een verstopping.

Onbehandeld afvalwater ruikt van nature niet erg fris en kan de geur ook uit het riool voeren. Als het water zich in het riool bevindt, kan dit leiden tot de vorming van zogenaamd vergistingsgas of te wel een rottingsproces. Deze gassen zorgen vervolgens voor de stank die na verloop van tijd steeds erger wordt helaas ontkomt u dan niet aan het riool ontstoppen Rotterdam

Opgemerkt dient te worden dat afzettingen in het riool een tweeledig effect kunnen hebben. Enerzijds voorkomen ze dat het water wegstroomt, anderzijds kunnen ze ook de stank veroorzaken. Zo kunnen voedsel- en zeepresten zich blijven afzetten en laag voor laag opbouwen.

Maar haren kunnen ook de afvoer verstoppen, wat vervolgens leidt tot nare luchtjes in het hele riool. Wat het ook is, in dergelijke gevallen is het aan te raden om de buis schoon te (laten) maken. Als voorzorgsmaatregel mag u geen etensresten in het afvoerputje, de gootsteen of het doucheputje gooien. Hierdoor ontstaat onopgemerkt een blokkade waardoor het water steeds slechter wegloopt.

De oplossing voor nare luchtjes uit het riool

Natuurlijk kunt u met een afvoerontstopper uit de supermarkt proberen de verstopping op te lossen. Dit werkt normaal gesproken voor een eenvoudige verstopping.

Als handig huismiddeltje kunt u ook twee vaatwasblokjes oplossen in een halve liter water. Giet de vloeistof vervolgens in uw afvoer, en wacht zeker een uur. Spoel de afvoer daarna goed door met heet water.

Echter is dit vaak maar een tijdelijke oplossing. De verstopping komt al snel weer terug en een loodgieter kan het riool ontstoppen Rotterdam met een speciale hogedrukreiniger schoonmaken. Een andere optie om uw riool ontstoppen in Rotterdam is de veermethode. Hierbij wordt door middel van trillingen de leidingen weer schoongemaakt.

Gooi nooit vet door uw riool

De belangrijkste veroorzaker van een verstopt riool is vet en olie wat door de afvoer wordt gespoeld. Dat hoopt zich op een gegeven moment op en stolt in een afvoerbuis. Zelf de verstopping oplossingen is praktisch onmogelijk u heeft dan al snel de technische hulp van een loodgieter Rotterdam nodig.De vakmensen hebben verstand van zaken en kunnen vaak zonder hak- en breekwerk het riool ontstoppen Rotterdam. Zodat uw afvoer weer normaal werkt.

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/