Badkamer Nieuws
Image default
Verwarmingen

Een gietvloer met vloerverwarming leggen

Een gietvloer vloerverwarming is iets waar je misschien niet heel erg snel aan denkt. Vloerverwarming wordt namelijk vaker gecombineerd met tegels, maar het is ook mogelijk om dit met een gietvloer te doen. Gietvloeren zijn een van de beste geleiders van warmte, waardoor de combinatie met een vloerverwarming ideaal is. Een gietvloer is vaak heel erg dun, tot vier millimeter, waardoor de doorstroming van warmte heel snel kan gaan. Hier heeft ook een bepaalde RC-waarde mee te maken. RC wilt in principe hetzelfde zeggen, maar dan met getallen. Een gietvloer heeft een Rc-waarde van 0,02 en hout heeft er vaak eentje die tegen de 0,20 aan zit. 

Zal een gietvloer gaan scheuren?

Met een gietvloer is er inderdaad wel een kans dat er kleine scheurtjes in komen. Met een vloerverwarming eronder kan het daarom ook zijn dat er twijfel ontstaat of dit hier ook bij zal gaan gebeuren. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, maar deze werken allemaal goed samen met een vloerverwarming eronder. Knulst Vloeren heeft een protocol klaarliggen, waarin staat beschreven hoe je het beste kunt stoken om te voorkomen dat er barsten of scheuren in de gietvloer ontstaan. Hierdoor gaat de gietvloer erg lang mee, samen met de vloerverwarming.

Waarom een vloerverwarmingsysteem?

Vloerverwarming brengt een hoop voordelen met zich mee. Er zijn twee soorten vloerverwarming, een elektrisch systeem en eentje die op water gebaseerd is. Door deze twee soorten is de verwarming erg energiezuinig. Ook zijn de systemen erg makkelijk te gebruiken. Er wordt een kleine thermostaat-achtig apparaatje bevestigd waarmee je de temperatuur gemakkelijk kunt reguleren. De verwarming zelf ligt onder de tegels, waardoor je er verder geen last van hebt in de kamer en meer ruimte overhoudt voor andere meubels. Je hoeft verder ook niet meer na te denken over het onderhoud, er zit namelijk een levenslange garantie op.