Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Een ideaal badkamer plafond

Wanneer je gaat kijken voor een plafond in je nieuwe badkamer is het belangrijk om een goede keuze te maken. De badkamer is namelijk een vochtige ruimte in het huis. Dit maakt niet elk plafond geschikt. Die kunnen namelijk gaan schimmelen of rotten en dat is uiteraard niet bevorderlijk voor de gezondheid. Gelukkig zijn er ook badkamer plafondplaten die uitermate geschikt zijn voor in de badkamer, we vertellen je er graag meer over.

Verschillende opties

Zoals eerder verteld zijn er plafondsystemen die uitstekend geschikt zijn voor de badkamer, we lichten er een aantal voor je uit.

Spanplafond

Spanplafonds zijn perfect voor badkamers, deze plafonds hebben een zeer moderne uitstraling. Dit komt door de gladde afwerking doordat er geen naden in het plafond zitten. Het grootste voordeel van spanplafonds is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en bovendien bestand zijn tegen schimmel en vocht. Deze plafonds zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, dus er is er altijd een die bij uw smaak past.

Aluminium plafond

Aluminium plafonds zorgen voor een zeer sfeervolle en unieke uitstraling in de badkamer. Deze plafonds bestaan ​​uit lamellen die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden. Aluminium plafonds zijn er ook in verschillende kleuren. Vermeldenswaard is dat deze plafonds ondanks de naden vochtwerend zijn en daardoor ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Een groot voordeel van deze plafonds is dat zowel verlichting als sanitair moeiteloos kunnen worden geïnstalleerd. Dit geeft de badkamer een strakke en moderne uitstraling.

MDF-plafond

MDF-plafonds zijn voornamelijk geschikt voor montage op bestaande plafonds. Hierdoor blijft het huidige plafond op zijn plaats en is er geen sprake van sabotage tijdens de installatie. Je hoeft dus niet in het stof te zitten. MDF wordt op dezelfde manier toegepast als aluminium plafonds, bij MDF plafonds is het eenvoudig om leidingen en verlichting weg te werken. Daarom zijn dergelijke plafonds ideaal om verlichting te combineren. MDF wordt waterdicht gemaakt door een plastic folie die aan de afgedichte zijde van de MDF is bevestigd. MDF is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Naast dat het plafond de sfeer van de badkamer bepaalt, is het ook prima geschikt voor het hanteren van de basisverlichting van de badkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden om LED-verlichting aan het plafond te monteren. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk in een Florence plafondsysteem. Deze lamp is niet alleen erg functioneel, maar zorgt ook voor veel sfeer in de badkamer. Het is van groot belang om voor het installeren van de verlichtingsapparatuur een lichtplan te maken en op basis daarvan te bepalen hoeveel lichtpunten er nodig zijn, waar en welke functies de verlichting moet hebben.

Gerelateerde artikelen

Badkamer installaties regelen doe je zo

Mag parket in de badkamer?

Met een elektrische boiler is het eenvoudig en voordelig verduurzamen.