Badkamer Nieuws
Image default
Sanitair

Henk heeft in Spanje de ideale oplossing voor warm water

Henk was al een tijdje op zoek naar een energiezuinige manier om zijn woning in Spanje te voorzien van warm water. Zo wilde hij niet aangesloten worden op het net om zo zelfvoorzienend te wonen.

Na een zoektocht op internet kwam hij al snel terecht bij de Aparici Sol. Deze boilers zijn zowel in Nederland als in Spanje verkrijgbaar. Het mooie is dat het apparaat ook in Spanje wordt geproduceerd. En in dit land een zeer populair merk is.

Aansluiten op 2 zonnepanelen

Het mooie van deze boiler is dat je deze kunt aansluiten op zonnepanelen met 2 indirecte verwarmingselementen van 30 en 60V. En is het mogelijk om 2 of 4 panelen van 24V rechtstreeks aan te sluiten op de Aparici SOL boiler.

Henk heeft contact via de mail met de online shop. Hij zegt “Ik had geen geld voor een dure zonneboiler en aansluiten vond ik moeilijk. Dus ik stuurde een mail en kreeg al snel een antwoord in het Nederlands, daarna werd ik alleen nog maar enthousiaster”

Veel zonuren in Spanje

Natuurlijk trots op zijn off grid woning, waarbij hij niet afhankelijk is van energie leveranciers kan je gebruik maken van de vele zonuren die Spanje kent. En zo warm water creeren op een simpele en toch voordelige manier.

Energieverbruik is zeer laag

Door een paar aanpassingen met de SMART controller is het een laag energieverbruik. Deze meet in de eerste twee weken het verbruik en gaat daarna door in de zuinigste stand. Verder een droge weerstand en 2 magnesium anodes.

Hiermee is Energielabel A en B ontstaan.

Verkrijgbaar in 50 liter, 75 liter, 100 liter en 120 liter.

Als eerste heeft hij berekend hoeveel water hij nodig heeft voor een persoon. Want hij is in eerste instantie alleen in Spanje, kiest hij voor de 50 liter boiler. In Spanje is het inkomende water nooit echt koud en de boiler vult direct weer bij. 

En als je kiest voor een kleinere inhoud dan zal deze ook weer sneller warm worden.

Online besteld bij TermosElectricos.es

Omdat de mail in het Nederlands plaats vond was het voor hem makkelijk communiceren en bestellen. Dit deed Henk in de Spaanse webshop bij Termoselectricos.es.

Een tevreden klant

Nu komt de vraag of Henk tevreden is. We kregen al snel een feedback “De boiler hangt en ik heb echt ruim voldoende water. Het was simpel op te hangen en aansluiten. Nooit geweten wat zonnekracht kan doen. Ik ben hier heel erg tevreden overen zou dit zeker aanraden”

 

https://termoselectricos.es/categoria/termo-placa-solar/