Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Koude ramen in badkamer?

Heel veel badkamerramen zijn nog gemaakt van enkelglas. En dat is in de winter ontzettend koud. Want een raam van enkelglas laat gewoon heel veel kou door. En misschien ook nog wel tocht. Hoogste tijd dus om je badkamerraam te isoleren.

ramen isoleren

Hoe kun je nou het beste je badkamerraam isoleren? Wij helpen je op weg. Kies in eerste instantie voor raamisolatiefolie. Dat is een heel dun raamfolie met een ontiegelijk groot effect. Je zou het niet denken als je het dunne materiaal ziet. Maar als je dit op je raam plakt dan houdt het heel wat kou buiten en warmte binnen. Het dunne folie zorgt als het ware voor een extra tussenlaagje met lucht. Een perfecte manier van isoleren. Het isolerende raamfolie is wel makkelijk aan te brengen, maar je hebt er wel een fohn bij nodig.

Heb je ook nog toch door langs de kozijnen? Dan kun met zelfklevende tochtstrips de kieren beplakken. Er zijn verschillende breedte maten verkrijgbaar. Kijk welke voor jou het meest geschikt is. En je hebt ook nog verschillende tochtprofielen. Wil je er meer over weten. Lees dan hier verder.

Het is vooral nu belangrijk om je huis goed te isoleren. Door de oorlog in Oekraine is brandstof, gas en elektriciteit enorm duur geworden. Als we dus ook maar iets kunnen doen om die kosten laag te houden dan is dat echt aan te raden. Men heeft het al over energieprijzen die vier keer hoger liggen dan vorig jaar. Dus wees slim en isoleer je woning. Kijk voor raamisolatie hier. En kijk welk product jou wellicht kan helpen om voor betere isolatie te zorgen.