Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Mag parket in de badkamer?

Tegenwoordig spenderen we veel meer aandacht aan de inrichting van onze badkamer. We zoeken mooie kastjes, stijlvol kraanwerk, luxueuze handdoeken, enz. Maar in de bouwfase moeten we ook een vloer kiezen. Heel wat mensen denken dat badkamers en parket niet samengaan. Maar niets is minder waar. U mag parket wel in de badkamer gebruiken!

Aandachtspunten bij parket in de badkamer

Wanneer u een houten vloer in de badkamer wil plaatsen, is het belangrijk om met onderstaande aandachtspunten rekening te houden.

1/ Meerlaagse planken

Parketplanken kunnen we onderverdelen in twee soorten: enerzijds massief en anderzijds samengesteld. Massieve planken bestaan uit één stuk, terwijl samengesteld parket uit meerdere lagen bestaat. Deze laatste variant is beter geschikt voor badkamers omdat ze beter omgaat met de hoge vochtigheid in deze ruimte. Koop dus meerlaags parket.

2/ Uitzetvoegen

Elke houten vloer heeft uitzetvoegen nodig om het uitzetten van de planken op de vangen. Dat is zeker het geval in badkamers. Zorg dus voor minstens 1 cm vrij ruimte tussen de planken en de muren. Doet u dit niet, dan kan het parket omhoog komen. Maak u geen zorgen; deze ruimte wordt later verstopt door de plinten. 

3/ Ventilatie

Heeft uw badkamer nog geen mechanische ventilatie? Dan raden we aan om dit te installeren voor de plaatsting van het parket. Met een gecontroleerde afzuiging blijft de luchtvochtigheid binnen de juiste waardes. Dat voorkomt beschadigingen aan de vloer.

4/ Natte handdoeken

Nog een tip voor parket in de badkamer: laat natte handdoeken en washandjes niet op de grond liggen. Het vocht kan namelijk in de planken sijpelen en vlekken veroorzaken

https://www.fremozia.be/

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je het beste je badkamer renoveren?

De badkamer trends van 2022 matchen met je raamdecoratie

Een huis onderhouden