Badkamer Nieuws
Image default
Verwarmingen

Met welke dakisolatie kosten dien je rekening te houden?

Mensen kiezen er vandaag de dag alsmaar vaker voor om hun woning grondig te isoleren. Dat is zeker geen verloren investering, integendeel. Het moet dan ook gezegd dat een optimale isolatie niet zomaar op één, maar wel op meerdere vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee kan brengen. Zo is het mogelijk om een significante besparing te realiseren op je energiefactuur, maar kan je ook het wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Heb je nog een niet geïsoleerde woning en wil je daar graag verandering in brengen? Dan is de kans groot dat je in eerste instantie vooral na zal willen denken over de zogenaamde dakisolatie kosten. Alles wat je graag zou willen weten aan de kosten die verbonden zijn aan deze vorm van isolatie laten we je zeer graag hieronder ontdekken.

Hoeveel bedragen de dakisolatie kosten bij uitbesteding?

In het merendeel van de gevallen zullen mensen die graag hun dak willen laten isoleren ervoor kiezen om dit karwei uit te besteden aan een vakman. Dat hoeft niet te verbazen. Niet alleen spreekt het voor zich dat het isoleren op een correcte manier moet gebeuren, bovendien zal je tevens tot de vaststelling komen dat er moet worden gewerkt op grote hoogte. Dat zien veel mensen niet zitten. 

De dakisolatie kosten waar je rekening mee moet houden bij het isoleren van je dak worden onder meer bepaald door de vorm waar je dak over beschikt. Is er bijvoorbeeld sprake van een plat dak of beschik je over een hellend exemplaar? In het laatste geval zullen de kosten voor het isoleren merkwaardig genoeg gemiddeld een stuk lager uitvallen. Hou er dus rekening mee dat het toepassen van isolatie in een plat dak altijd de nodige extra kosten met zich meebrengt. Verder kan je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje tussen de 20 en 100 euro per vierkante meter. 

Wat met de kosten wanneer je de plaatsing zelf doet?

Het spreekt voor zich dat de dakisolatie kosten waarmee je zal worden geconfronteerd in de praktijk sterk afhankelijk zijn van of je ervoor kiest om zelf actie te ondernemen en ze aan te brengen of je dit gaat uitbesteden aan een specialist. Zoals al aangehaald kiezen het merendeel van de mensen voor deze tweede mogelijkheid. Dat neemt niet weg dat er ook handige doe-het-zelvers zijn die toch zelf met het isolatiemateriaal aan de slag gaan. In dat geval is het zo dat de kosten voor dakisolatie zullen worden bepaald door het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Denk hierbij aan:

  • Glaswol, rotswol of houtwol (zo’n 20 à 35 euro per vierkante meter);

  • PUR isolatieschuim (zo’n 15 à 30 euro per vierkante meter);

  • Isolatieplaten zoals PUR of EPS (zo’n 15 à 30 euro per vierkante meter);

Je dient er los van de hierboven aangehaalde kosten ook rekening mee te houden dat er vaak nog extra kosten gemaakt dienen te worden. Dit voor bijvoorbeeld bevestigingsmaterialen, maar ook voor het aankopen van bijvoorbeeld een dampscherm. De extra kosten die daarvoor gemaakt dienen te worden zullen in de praktijk uiteraard de totale dakisolatie kosten nog enigszins hoger doen uitvallen. Dit is wel een punt waar je nog even bij stil zal willen blijven staan. Wil je nog meer isoleren of ben je op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook de opties voor dakisolatie.