Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Voordelen van een waterontharder in je keuken

Het installeren van een waterontharder brengt een aantal interessante voordelen met zich mee, in onderstaand blog gaan we wat verder in op deze voordelen.

Langere levensduur

Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een waterontharder wordt er hard water gebruikt in huishoudelijke apparaten. Dit houdt in dat er onder andere calcium en magnesium in het water aanwezig is. Bij het inzetten van een waterontharder worden deze ionen omgezet waardoor het water van hard naar zacht water gaat. Hierdoor ontstaat er minder kalkaanslag in je keukenapparatuur. Na verloop van tijd zal dit ervoor zorgen dat je apparaten langer meegaan, want ondanks dat je apparaten wel kan ontkalken is het niet bevorderlijk voor de levensduur. 

Minder verbruik

Naast dat de apparaten langer meegaan, wordt er ook minder water verbruikt. Dankzij het gebruik van zacht water wordt het gebruik van de keukenapparatuur een stuk efficiënter. Daarnaast is het ook zo dat wanneer er detergenten gebruikt worden voor bijvoorbeeld de afwas, deze ook een stuk minder nodig zijn. 

Beter voor het milieu

Ondanks dat er uit diverse hoeken kreten klinken over dat een waterontharder niet goed is voor het milieu is het tegendeel bewezen. Bij het installeren van een waterontharder krijg je na verloop van tijd diverse voordelen. Deze zijn hierboven ook al even genoemd, je apparaten gaan langer mee waardoor je minder hoeft weg te gooien. Ook verbruik je minder detergenten wat niet alleen maar afval scheelt maar ook water. 

Effect op gezondheid

Alhoewel deze reden niet alleen geldt voor het gebruik in de keuken is het goed om deze wat verder toe te lichten. Mensen die namelijk kampen met een gevoelige huid hebben baat bij een waterontharder. Want doordat calcium en magnesium uit het water gefilterd wordt vindt er geen schuring meer plaats van kalk op de huid. Wanneer je alleen nog maar last hebt van een gevoelige huid zonder dat er echt sprake is van eczeem of psoriasis kan dit in een vroeg stadium voorkomen worden. Wel is het zo dat wanneer er echt klachten zijn voor deze problemen gefilterd water niet als geneesmiddel gezien kan worden. Het kan wel zorgen voor een vermindering van de pijn en irritaties die hierbij komen kijken. 


Enthousiast geworden over een waterontharder en benieuwd naar de mogelijkheden bij jouw thuis? Bekijk hier de prijzen van waterontharder-expert.nl.