Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Waarop letten bij het vervangen van dubbel glas?

Waarop letten bij het vervangen van dubbel glas?

Wanneer je overweegt om je dubbel glas te vervangen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het vervangen van dubbel glas.

Kies het juiste glas

Als je dubbel glas gaat vervangen, is het belangrijk om het juiste type glas te kiezen. Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar, waaronder HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. HR glas isoleert beter dan standaard dubbel glas en kan helpen om je energierekening te verlagen. HR++ glas is nog beter geïsoleerd en biedt een nog hogere energiebesparing. HR+++ glas is het meest geavanceerde type glas en biedt de beste isolatie, waardoor het ook wel triple glas wordt genoemd. Kies dus het type glas dat het beste past bij jouw situatie en budget.

Houd rekening met de kozijnen

Bij het vervangen van dubbel glas is het ook belangrijk om rekening te houden met de kozijnen. Als de kozijnen nog in goede staat zijn, kun je het dubbel glas relatief eenvoudig vervangen. Maar als de kozijnen ook aan vervanging toe zijn, is het verstandig om deze tegelijkertijd te vervangen. Op die manier kun je het nieuwe glas en de nieuwe kozijnen perfect op elkaar afstemmen en zo een optimale isolatie bereiken.

Laat het vervangen over aan een professional

Het vervangen van dubbel glas is geen eenvoudige klus en vereist de nodige kennis en ervaring. Het is daarom verstandig om het vervangen van het glas over te laten aan een glashandel. Zo weet je zeker dat het nieuwe glas op de juiste manier wordt geplaatst en dat je kunt genieten van een optimale isolatie.

Maak gebruik van subsidies

Als je dubbel glas gaat vervangen, is het ook goed om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze subsidies kunnen helpen om de kosten van het vervangen van dubbel glas te verlagen en zo een duurzame investering nog aantrekkelijker te maken.

 

Al met al zijn er dus verschillende zaken waar je op moet letten bij het vervangen van dubbel glas. Kies het juiste type glas, houd rekening met de kozijnen, laat het vervangen over aan een professional en maak gebruik van subsidies om de kosten te verlagen. Op die manier kun je genieten van een optimale isolatie en een lagere energierekening.