Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Wat is voor jou de beste waterontharder?

Door de grote keuze kun je je wellicht afvragen wat voor jou de beste waterontharder is. Hierin heb je een ruimte keuze. Je kunt hierin kijken wat voor jou van belang is en wat het beste aansluit bij jouw behoefte en budget. Er is namelijk een groot verschil in prijs en werking tussen de vele waterontharders. Ze doen uiteindelijk allemaal hetzelfde en dat is de kalk uit het water verwijderen wat zorgt voor zacht water. Zacht water is direct voelbaar en is veel beter voor je huid, haar, kleding en elektrische apparaten dan gehard water. Doordat een waterontharder niet goedkoop is wil je een goede keuze maken. Je kunt na aanschaf jarenlang genieten van de waterontharder maar je wil eerst weten welke je moet kiezen en waar je op moet letten.

Mechanisch gestuurde waterontharder

Door de opties met elkaar te vergelijken kun je kijken wat de beste waterontharder is voor jou. Zo heb je de mechanisch gestuurde ontharder. Dit wil zeggen dat de ontharder werkt op basis van waterdruk. Hierdoor ben je vrij in de plaatsing van deze ontharder doordat die niet bij een elektriciteitspunt hoeft te worden aangesloten zoals een elektrisch gestuurde waterontharder. Ook zal je deze mechanische ontharder iets minder horen dan de elektrische versie maar kan het er wel voor zorgen dat de waterdruk afneemt. Dit kan een nadeel zijn wanneer je onder de douche staat en je jouw shampoo uit je haar wil wassen. Echter kan het verschil niet heel groot zijn. De mechanische waterontharder kan dus overal worden geplaatst en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

Elektrisch gestuurde waterontharder

Wellicht is een elektronisch gestuurde versie wel de beste waterontharder voor jou. Deze ontharder wordt aangesloten op elektriciteit waardoor je dus rekening moet houden waar je de ontharder plaatst. Het verschil met de mechanische ontharder is dat de elektrische ontharder volume gestuurd is. Dit wil zeggen dat het water ‘s nachts wordt geregenereerd waardoor die geen onthard water kan leveren. Dit gebeurt doorgaans wanneer je slaapt dus je zult hoe dan ook voor een groot deel van de tijd voorzien zijn van zacht water. Een elektrische waterontharder vergt wel iets meer onderhoud dan de mechanische doordat je af en toe het zout moet bijvullen. Het zout zorgt ervoor dat het water kan worden onthard. Wanneer je kiest voor een elektrische waterontharder kun je deze ook uitzetten wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dit bespaart je weer onnodige kosten. Dit is een voordeel die de elektrische versie mogelijk maakt tot de beste waterontharder.

Magnetische waterontharder

De magnetische waterontharder werkt zoals de naam al doet vermoeden met magneten. Echter is die niet een van de beste waterontharders die je kunt vinden. De magnetische ontharder wordt in de waterleiding geplaatst en zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet kunnen hechten waardoor je water wordt gefilterd van kalk. Echter stopt dit effect wanneer het water stilstaat waardoor het dus niet altijd effectief is. Wanneer je een waterontharder koopt bij Goedkopewaterontharders.nl ben je verzekerd van de beste waterontharder doordat er wordt gewerkt met ionenuitwisseling. Dit is in vele opzichten de beste waterontharder optie die er beschikbaar is.