Badkamer Nieuws
Image default
Baden

Doming labels: wat kun je er mee?

Domed Labelling is een populaire merk-/productetiketteringstechniek geworden in een groot aantal sectoren. Dit komt door de vele voordelen die deze etiketten hebben voor alle soorten omgevingen. Als u twijfelt over het gebruik van Domed Labels, ook bekend als Gel Badges, zal deze blogpost, die wij hebben samengesteld, u alles uitleggen wat u moet weten.

Wat zijn doming of gel stickers?

 

Laten we eerst uitleggen wat we bedoelen met Domed Labels of Gel Badges. Een doming sticker is een 3D label met een duidelijk ‘bubbel’ uiterlijk. Dit komt doordat er een laag hars is aangebracht over de bovenkant van een standaard etiket, de hars is een afgemeten hoeveelheid vloeibaar plastic dat erop wordt gegoten en vervolgens naar de rand van elk etiket vloeit, waardoor een plastic koepelvorm ontstaat. 

 

Omdat het een standaard etiket is, zijn de etiketten uiterst veelzijdig; van full colour foto’s tot een geborstelde metallic look, bijna elk ontwerp en elke hoeveelheid kan worden afgedrukt.

 

Grootste voordelen van de doming sticker

 

  • Lage kosten – Vanaf € 0,25 per etiket op onze website.

  • Ontwerp Flexibiliteit – Niet alleen kunnen verschillende vormen worden gebruikt, maar ook verschillende materialen om het gewenste effect te bereiken. Metallics zijn altijd een leuke touch!

  • Duurzaamheid – De hars maakt deze labels krasvast en splintervrij met sterke lijm, chemisch bestendige afwerking die ook tegen water kan

  • In het oog springend – 3D-kwaliteitsuitstraling voegt meerwaarde toe aan producten

  • Tactiele aantrekkingskracht – Ja dat is een voordeel! Door het gladde, glanzende oppervlak zullen mensen ze eerder aanraken. Dat verhoogt hun verkoopbaarheid.

 

Er zijn zoveel toepassingen voor Domed Labels. Een daarvan is in feite de bierindustrie! Bierpompen om precies te zijn. Het 3D effect met de glanzende afwerking is zeer aantrekkelijk voor het oog wanneer het gepaard gaat met een strakke nieuwe biertap. Heeft u een kledingwinkel en wilt u uw merk verspreiden? Waarom gebruikt u geen Gel Badges op uw kleerhangers? Het zal uw naam zeker doen opvallen! Automobielsector? 

 

Domed Labels zien er geweldig uit op boten en motoren, omdat ze water- en UV-bestendig zijn, zijn ze een perfecte optie. Naamplaatjes, muziekinstrumenten, buiten verpakkingen voor levensmiddelen, industriële machines. Domme Etiketten zien er op al deze producten geweldig uit!

 

Productie van domingstickers

Er zijn vele manieren waarop deze kunnen worden gemaakt, waaronder een beetje ‘doe het zelf’. De eerste van de vele onderdelen die nodig zijn is drukwerk dat in vorm is gesneden, dit zijn de standaard etiketten die onder de hars koepel zitten. 

 

Een doming kit of een doming machine die de hars handmatig of automatisch aanbrengt en diverse accessoires zoals hars applicatoren, werkbladen, mixers, doekjes, waterpas en reparatie gereedschap zijn ook nodig. 

 

Kwikvrij is nu een EU-vereiste, zodat voor het proces nu polyurethaanhars wordt gebruikt. En tenslotte een droogoven; dit is geen vereiste omdat ze ook aan de lucht kunnen drogen.

 

De omgeving moet goed zijn! De ideale temperatuur in de ruimte moet 25˚C zijn met minder dan 35% luchtvochtigheid. Het is ook vrij van stof en eventuele vezeldeeltjes omdat dit de helderheid, gladheid en afwerking van de hars kan beïnvloeden.

 

Na het afdrukken en snijden van de afbeeldingen of etiketten wordt de plaat plat op een werkblad gelegd. Zo komt de hars perfect vlak te liggen.

 

De hars wordt dan in de applicator geladen met een draai van 90 graden en vervolgens wordt de statische mixer toegevoegd met dezelfde draaiende beweging. Voor gebruik wordt 5 ml materiaal uit het patroon verwijderd om de chemische reactie op gang te brengen en te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan.

 

Geduld is de sleutel bij het aanbrengen van de hars, tijd en zorgvuldigheid is geboden bij het aanbrengen van ongeveer tweederde van de etiketgrootte is hars. Het zal dan naar de rand vloeien. Voordat stof en luchtbellen worden verwijderd, laat men de nieuw gewelfde etiketten een paar minuten zitten; als er daarna nog luchtbellen te zien zijn, geeft men het oppervlak een snelle warmte flits met een vlambrander. Dit wordt niet te veel gedaan omdat het datingproces dan mislukt.

 

Als ze op natuurlijke wijze worden uitgehard, worden ze afgedekt met het volgende werkvlak en blijven ze 4 uur liggen. Tegen die tijd moeten de koepels droog zijn. In de oven gaat het sneller, maar beide hebben hetzelfde eindresultaat.

 

https://www.domingstickers.nl/producten/bootnaam-stickers/