Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Wat helpt nou echt tegen mieren?

Wat helpt nou echt tegen mieren?

Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer wat begint op te lopen komen de mieren traditiegetrouw uit hun schuilplaatsen tevoorschijn. Met een beetje pech zit het mierennest vlak tegen de gevel en komen ze door alle kleine kieren en naden naar binnen om in jouw huis een makkelijke snack te halen.

Heel vervelend natuurlijk, helemaal omdat mieren nooit alleen komen. Hebben ze eenmaal in de gaten dat er iets te halen valt stromen ze in groten getale toe. Hoewel mieren geen virussen bij zich dragen verspreiden ze natuurlijk wel bacteriën. Geen fijn idee, maar wat doe je tegen zo’n mierenplaag?

Middeltjes tegen mieren

Misschien ben je zo iemand die ogenblikkelijk naar de stofzuiger sprint om de mieren allemaal op te zuigen. Hoewel effectief, blijf je bezig. Als je hele middagen de tijd heb om een voor een alle mieren op te zuigen kun je het zo aanpakken. Maar je zult zien dat ze blijven terugkeren. Waarom, en wat helpt dan wel vraag je je misschien af?

Als je online zoekt op mieren kom je de meest gekke wondermiddeltjes tegen. Peper, zout of bakmeel strooien, koffiedrab verspreiden, koperen munten neerleggen, krijtstrepen trekken. Als het al helpt is vaak kortstondig, tot de mieren zorgvuldig een andere route hebben gekozen rond de opgeworpen obstakels.

Wat helpt wel tegen mieren?

Mieren communiceren voornamelijk via geur. De reden dat je ze altijd zo keurig achter elkaar aan ziet lopen is omdat ze heel nauwkeurig een eerder aangelegd geurspoor volgen. Wil je van de mieren af dan kun je ze het beste desoriënteren door hun geursporen te verwijderen. Dat betekent goed soppen en schoonmaken, voornamelijk de routes waar je de mieren het vaakst aantreft.

Zorg er ook voor dat er zo weinig mogelijk voedsel voor ze beschikbaar is. Laat geen etensresten rondslingeren en stofzuig een keer vaker dan je anders zou doen. Soms zijn de kruimels waar mieren op af komen zo klein dat je ze met het blote oog amper waarneemt.

Ik zie door de mieren geen vloer meer

Is het nou zo uit de hand gelopen dat je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen. Heb je alles al geprobeerd, maar lijken de aantallen die dagelijks bij je naar binnen kruipen alleen nog maar toe te nemen dan kun je altijd nog professionele hulp inschakelen.

Een ongediertebestrijder heeft vaak net wat sterkere bestrijdingsmiddelen tot zijn beschikking en weet als geen ander op welke strategische plekken het bestrijdingsmiddel het beste kan worden ingezet.