Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Wat verstaan we onder raambekleding?

Ramen kunnen in geen enkel huis ontbreken. Het zorgt immers voor meer lichtinval. Echter, in het kader van privacy, wil je soms dat de ramen bekleed zijn zodat pottenkijkers geen kans meer hebben. Hierbij komt raambekleding kijken. Waar moet je aan denken als we het hebben over raambekleding? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal mogelijkheden. Hierdoor ben jij in staat om te kijken wat het beste bij jouw ramen past.

Kiezen voor houten jaloezieën als raambekleding

Een van de meest voorkomende raambekleding is het aanschaffen van houten jaloezieën. Bij dit product kun je eenvoudig de producten op maat laten maken waardoor je in staat bent om zelf de lichtinval te doen bepalen. Daarnaast heb je enorm veel privacy omdat buitenaf mensen niet meer in staat zijn om naar binnen te kijken. Deze type raambekleding wordt voornamelijk gebruikt in kantoren en badkamers.

Een rolgordijn

Een andere type raambekleding dat vaak wordt besteld is het rolgordijn. Hierbij kun je onderscheid maken tussen de duorolgordijn of het reguliere rolgordijn. Met het rolgordijn kun je grote vlakken van je raam bedekken. Is het avond? Dan kun je middels een koord eenvoudig het rolgordijn naar beneden halen waardoor pottenkijkers niet meer naar binnen kunnen kijken. Dit geeft je de privacy dat jij graag zou willen.

Het kiezen van gordijnen

In de woonkamer en slaapkamer wordt over het algemeen gekozen voor gordijnen. Gordijnen zijn immers erg huiselijk en geven een bepaalde sfeer mee. Als je niet meer wilt dat mensen naar binnen kijken, kun je eenvoudig de gordijnen schuiven. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat er een onderscheid in materiaal gemaakt dient te worden. Zo kun je voor reguliere gordijnen gaan die wat dikker zijn van stof. Echter, zijn vitrage en inbetweens ook helemaal in de mode. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat deze qua privacy wat minder zijn.

Het nemen van shutters

Tot slot zijn shutters ook enorm populair als het gaat om raambekleding. Shutters zijn wel de duurste producten in de categorie raambekleding, maar dit is natuurlijk niet voor niets. Het geeft je een luxe uitstraling met daarbij de volledige privacy. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap. Ben jij benieuwd hoe dit in realiteit eruit ziet? Ga dan eens naar een raambekleding winkel en laat je vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden die er zijn.

Kortom, er is genoeg keuze

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er genoeg keuze als het gaat om bekleding voor je ramen. Het is dus echt afhankelijk van jouw budget in combinatie van de gewenste privacy voor welk product je dient te kiezen. Omdat het soms lastig kan zijn om zelf een keuze te maken is het advies om langs een specialist te gaan. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken zonder spijt te krijgen. De specialist kan namelijk samen met jou kijken naar een passende oplossing die voldoet aan jouw persoonlijke wensen.