Badkamer Nieuws
Image default
Tegels

Tegelstickers of plakfolie voor de badkamer

Heb jij nog een oud badkamermeubel en vind je deze niet meer mooi? Dan kun je deze er natuurlijk uithalen en naar de winkel gaan om een nieuw badmeubel aan te schaffen. Maar je kunt je bestaande meubel ook renoveren. Dat bespaart je een boel geld. Renoveren kan bijvoorbeeld door je meubel een likje verf te geven, maar je kunt het ook beplakken met plakfolie. Plakfolie is een soort geplastificeerd papier met een plaklaagje aan de onder zijde. Het papier is voorzien van een kleurtje of anders van een decoratief printje. De printjes op plakfolie varieren enorm van panterprintje, tot aan betonlook, folie met een marmer stenen print en met een bloemetjes print. Voor een badkamer meubel zal een bloemenprintje natuurlijk niet staan. Maar je kunt je kastjes wel beplakken met folie in betonlook of marmer. Ook hoogglans wit is een gewilde print voor badkamermeubels.

 

Hoe plakfolie aanbrengen op kasten

Het plakfolie aanbrengen op kasten is niet heel erg moeilijk. Je moet wel eerst er voor zorgen dat de kasten die je wilt gaan beplakken echt helemaal schoon zijn. Pak dus een emmer met een sopje en boen eerst alles schoon. De ondergrond moet ook glad zijn. Maar dat is bij badkamerkastjes meestal geen probleem. Als je de kastjes schoon hebt kun je in pricipe starten met plakken. Hierbij haal je het schutvel aan de onderkant van het folie eraf en plak je voorzichtig het zelfkleeffolie op het kastje. Gebruik hiervoor ook een rakeltje. Dat is een soort credit card, maar dan speciaal gemaakt voor folie. Hiermee strijk je het folie netjes en glad op het oppervlak en wrijf je eventueel ontstane lucht bellen eruit. Zo kun je dus van een oude kast waar je wel klaar mee was, echt weer een mooi plaatje maken.

De muren geschikt voor tegelstickers

Heb je tegels in je badkamer aan de muur? Dan kun je die beplakken met tegelstickers. Die zijn vaak verkrijgbaar in verschillende tegelmaten. Vaak zijn ze wel vierkant in 10×10, 15×15 en 20x20cm. Als je dus rechthoekige tegels hebt, werkt dit niet echt. Maar tegelstickers kun je dus op elke tegel in huis plakken. Veel mensen plakken niet alle wandtegels vol, maar volstaan met her en der een tegelstickertje te plakken. Voor sommige ontwerpen is het echter noodzaak om alle tegelstickers naast elkaar te plakken. Omdat je anders het geheel van het ontwerp niet ziet. Plakfolie is minder geschikt voor tegels, omdat je dan toch de voegnaden die tussen de tegels zitten kunt zien.