Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Waterbesparende douchekop met innovatieve techniek

Nederlanders gebruiken gemiddeld dagelijks 119 liter water per persoon. En ruim veertig procent daarvan wordt gebruikt tijdens het douchen. Met een waterbesparende douchekop van Niebla haal je hier de helft vanaf. Dat scheelt dus meer dan twintig liter water per persoon per dag. Reken zelf maar uit hoeveel je dat op jaarlijkse basis scheelt. 

Waterbesparende douchekop in paar maanden terugverdiend

Dat bespaart dus een heel veel water. En denk ook eens aan al die liters water die niet meer verwarmd hoeven te worden. Want ze komen je douchekop überhaupt niet uit. Dat maakt een gigantisch verschil in energiekosten. En zo verdien je de kosten die je maakt bij het aanschaffen van je waterbesparende douchekop binnen enkele maanden terug. En vanaf dat moment zie je op elke gas- en waterrekening het verschil. En in je portemonnee dus.

Minder waterverbruik en toename van comfort

Mensen denken vaak dat een waterbesparende douchekop installeren hen afname aan douchecomfort gaat geven. Maar de techniek die gebruikt wordt in de Niebla douchekop laat waterstralen tegen elkaar aan botsen. Zo ontstaan per seconde 300.000 kleine waterdruppels. Die samen een soort nevel creëren, met druppeltjes van klein volume maar met groot oppervlak. Alsof je juist meer water op je lichaam krijgt.

Waterbesparende douchekop reviews

Dit zeggen mensen over de waterbesparende douchekop van Niebla:

  • “Goedgekeurd door het hele gezin. Geen comfortvermindering, in tegendeel, en wel een significante besparing.”

  • “Besparen én douchen onder een heerlijke straal.”

  • “Het is even wennen maar na drie douche beurten wil je niet anders meer. Waterbesparing is echt zeker de helft.”

  • “Doucht weer als een normale douche, dat was ons doel! Verder hebben we niet het idee dat er te weinig water uitkomt.”

Tegelijkertijd water en energie besparen

Ongemerkt bespaar je zo heel veel water, een grote hoeveelheid energie en maandelijks ook nog eens geld. Vier mensen die gezamenlijk gebruik maken van een waterbesparende douchekop zorgen voor een energiebesparing die gelijk staat aan wat 8 zonnepanelen opwekken.