Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Tips voor een fijne temperatuur in de badkamer

Een heerlijke warme douche of een half uurtje relaxen in bad. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Maar uiteraard is het belangrijk dat niet alleen het water op fijne temperatuur is, maar dat het ook aangenaam is in de badkamer zelf. Niemand wil natuurlijk uit bad of uit de douche stappen en het meteen weer koud te hebben. Hoe zorg je er dus voor dat je geen koude badkamer meer hebt? Lees onderstaande tips en start meteen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming in de badkamer is een uitstekende oplossing om het in de badkamer minder koud te laten zijn. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende kenmerken en eigenschappen van vloerverwarming dus het is belangrijk om je goed in te lezen voordat je dit aanschaft. Wanneer je een thermostaat erbij koopt is het mogelijk om de temperatuur in je badkamer precies zo in te stelen als je zelf fijn vindt, zonder dat je afhankelijk bent van je cv-ketel. Daarnaast is vloerverwarming in de badkamer natuurlijk een echte luxe waarbij je nooit meer last hebt van koude voeten. Wat wil je nog meer?

Radiatoren op de juiste plek

Het is slim om de radiator op de koudste plek van de badkamer te hangen zodat koude lucht meteen warm wordt gemaakt voordat het in omloop wordt gebracht. De koudste plek is waarschijnlijk tegen een buitenmuur of bijvoorbeeld bij een van je ramen.

Losse thermostaat

Uiteraard is het niet nodig en niet duurzaam om de hele woning te stoken om de temperatuur in de badkamer lekker aangenaam te maken. Het plaatsen van een losse thermostaat in de badkamer maakt het mogelijk om de juist daar de temperatuur in te stellen. Waarschijnlijk kun je al snel niet meer zonder!

Het belang van goede ventilatie

Wist je al dat droge en verse lucht sneller opwarmt dan lucht die een beetje vochtig is? Wanneer je dus klaar bent in de badkamer raden we aan om de ramen open te zetten. Ook ben je dan meteen eventuele nare geuren kwijt!

Denk aan je materiaalkeuze

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar ook de keuze van je materiaal maakt uit. Meubels die gemaakt zijn van kunststof of porselein voelen namelijk veel kouder aan. De betere oplossing hier is om te kiezen voor hout of natuursteen.

Na het lezen van deze tips kun je meteen in actie komen om de temperatuur in jouw badkamer een stuk aangenamer te maken. Enjoy!