Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Badkamer renovatie nodig? Loodgieter Anolso geeft u tips en tricks!

Een badkamer renovatie doet u niet zomaar op een zaterdagmiddag, hier gaat zeker een aantal weken overheen. Mits uzelf de badkamer renoveert. Een badkamer renovatie is niet niks, dan kunt u natuurlijk wel een aantal tips en tricks gebruiken in het proces! Ook kunt u kijken wat de badkamer trends zijn. Wilt u meer weten? Lees vooral door.

Verschillende redenen voor de badkamer renovatie

Een badkamer renovatie gaat gemiddeld 15 jaar mee, mits u de renovatie goed voltooid. Er zijn veel verschillende redenen waarom u uw badkamer zou renoveren. U kunt denken aan de volgende redenen. U heeft een woning gekocht, maar de badkamer is aan een renovatie toe. U bent aan een badkamer renovatie toe, en u staat er financieel goed voor. U wilt uw woningwaarde verhogen. Dit zijn goede redenen om uw badkamer te renoveren, staat u er financieel niet sterk voor? Wacht dan af tot u er financieel goed voor staat.

Een goed begin is het halve werk

De renovatie gaat enige tijd duren, een badkamer renovatie is niet een zaterdagmiddag klus. Om de renovatie goed te laten verlopen kunt u voorbereidend werk doen. Zoals het maken van een planning, zo kunt u tijdens het traject terugkijken op de planning. U kunt kijken wat u kunt hergebruiken en wat u moet vernieuwen, dit kan de kosten verminderen.

Erg handig is een overzichtelijk budget, dit voorkomt verrassingen. Zolang u zich aan het budget houdt voorkomt u verrassingen in de kosten.

Het ontwerpen van uw nieuwe badkamer

Uw badkamer renovatie kan gemakkelijker worden door verschillende online tools. U kunt een 3D ontwerper gebruiken, deze zijn gemakkelijk te vinden onder de zoekterm ‘’Online badkamer ontwerpen’’. Ook kunt u gemakkelijk op papier een badkamer ontwerpen, zo kunt u uw badkamer op schaal tot leven brengen. U kunt online inspiratie opdoen voor uw badkamer, heeft u een badkamer meubel gevonden? Schrijf de afmetingen op en ga ontwerpen!

De standaardafmetingen van badkamermeubels:

 

  • Een enkele wastafel, 80 – 90cm breed en 60cm diep.
  • Een dubbele wastafel, minimaal 130cm breed en 60cm diep.
  • Een toilet, 90cm breed en 130cm diep. Hierbij is zitruimte mee berekend.
  • Inloopdouche, 120 – 200cm breed en 90 – 110cm diep.
  • Een vierkante douche, 80 x 80cm – 100cm – 100cm.
  • Een bad, 170 x 70cm – 190 x 90cm.

Badkamer renovatie laten utibesteden door een Loodgieter in Den Haag? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvende offerte. 

https://www.anolso.nl/diensten/renovatie/badkamers/