Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Radiatoren in de badkamer installeren

Niemand houdt van een koude badkamer. Wanneer je de ruimte binnenloopt om na een lange dag lekker tot rust te komen en op te warmen, is het laatste waar je op zit te wachten kippenvel en een onbehaaglijk gevoel. Het liefst wil je je nergens zorgen om hoeven maken wanneer je onder de douche staat of een heerlijk warm bad neemt. Voornamelijk in de wintermaanden is de kou echter een probleem bij ontzettend veel mensen.

Daarom is het verstandig om een radiator in de badkamer te laten installeren. Deze zorgt voor warmte binnen de ruimte en daarnaast warmt hij ook in rap tempo je handdoeken op! Naast een uitstekende bron van warmte, zorgen radiatoren ook nog eens voor het bewaren van je handdoeken.

De werking van radiatoren

Een radiator is een zeer vernuftig stukje technologie. Vaak worden deze verwarmingen in de badkamer opgehangen. Je kunt de apparaten herkennen aan de onder elkaar geplaatste horizontale latten die met elkaar verbonden zijn door twee verticale latten. Deze latten worden paneelradiatoren genoemd. In feite is een radiator dus een soort rek met latten die warmte uitstralen.

Badkamers zijn meestal vrij vochtig. Er wordt natuurlijk in gedoucht en sommige mensen gaan er regelmatig in bad. Al dit warme water condenseert in de lucht, iets wat best naar kan zijn. Een radiator kan hierbij echter uitstekend helpen! Het apparaat haalt de warmte uit vocht in de lucht, dat vervolgens aan de ruimte wordt afgegeven. Deze warmtewisseling zorgt voor een badkamer die altijd heerlijk warm is én geen gedoe meer met condensatie!

Maar hoe werkt een radiator precies? Meeste moderne radiatoren werken door middel van een thermostaat. Jij stelt zelf de temperatuur in en de radiator zorgt ervoor dat dit getal in de badkamer bereikt wordt. Sommige oudere verwarmingssystemen werken door middel van een knop op de radiator. Wanneer deze open wordt gedraaid, wordt er warmte aan de lucht afgegeven.

Welke radiator is het best voor jouw badkamer?

Een radiator kies je het beste op basis van de beschikbare ruimte die je hebt. Heb jij een grote lege wand in de badkamer? Dan kan je best een grotere radiator aanschaffen zodat je er veel handdoeken overheen kan hangen. Ook de aansluiting is belangrijk. Je doet er verstandig aan om de mogelijkheden te bespreken met een specialist. Deze helpt jou de juiste keuze te maken tussen de vele radiatoren!