Badkamer Nieuws
Image default
Sanitair

Zaken die de levensduur van de elektrische boiler helpen te verlengen.

Zaken die de levensduur van de elektrische boiler helpen te verlengen.

Regelmatig wordt er gevraagd naar de redenen waarom de ene elektrische boiler veel korter meegaat dan een andere. Het komt voor dat de gebruiker de ervaring heeft dat twee identieke apparaten een nogal verschillende levensduur hebben. Dat dit mogelijk is zullen we hier voor je uitleggen.

In principe worden elektrische boilers gemaakt in grote aantallen van ketelbouw. Zodat alle tanks dezelfde mate van bescherming krijgen en identieke diktes staal en isolatie. Bij het emaille proces krijgen alle boilers hetzelfde bad, maar is het desondanks mogelijk dat er verschillen zijn in de dichtheid of in de mate van bescherming die volgens hetzelfde proces zijn vervaardigd. Oorzaken die de duur van de boiler kunnen beïnvloeden zijn: 

-De Waterkwaliteit.- De belangrijkste factor. Elektrische boilers zijn tanks die zijn ontworpen voor het gebruik van je sanitaire water. Hoge concentraties kalk of zout kunnen bijzonder schadelijk zijn voor de boilers.

– Waterdruk.- Ook dit is een belangrijke factor, boilers die op een zeer hoge druk werken worden onderworpen aan expansieprocessen die de binnenbescherming van de ketel kunnen beschadigen.

– De werkbare temperatuur.- Een boiler die altijd op een hoge temperatuur draait, offert ook zijn duur op. Het wordt aanbevolen om een temperatuur van ongeveer 55º aan te houden, meer dan genoeg om comfortabel een warme douche te nemen en de levensduur van de boiler te behouden.

– Gebruiksfrequentie.- Het moge duidelijk zijn dat een elektrische boiler die constant aan het werk is en waarvan verwacht wordt elk uur warm water te leveren, niet dezelfde levensduur heeft als een elektrische boiler die sporadisch of slechts voor een dagelijkse douche wordt gebruikt. Je moet bedenken dat elektrische boilers zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik en niet voor intensief of industrieel gebruik.

https://boilers.nl/