Badkamer Nieuws
Image default
Sanitair

Problemen met de waterinstallatie

Is het nodig dat er een waterinstallatie aangelegd wordt, of dat er een bestaande installatie moet worden uitgebreid? Dit zijn erg specifieke klussen die alleen door een specialist moet worden uitgevoerd. Een waterinstallatie kan namelijk gezien worden als haardvuur voor veel risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het nestelen van bacteriën zoals legionella. Installatieservice Amsterdam kan de waterinstallatie zowel aanleggen als uitbreiden wanneer dit nodig is.

Legionella bacterie

Legionella is een bacterie waar je ziek van kan worden. Je kunt hier de legionellagriep van krijgen, maar het is ook mogelijk dat je er een ernstige longontsteking van krijgt. Bij de griep zal je een antibioticakuur krijgen. echter wanneer de ziekte heel ernstig is kan het zelfs dodelijk zijn. Wanneer je besmet bent geraakt weet je dit niet direct, dit kan namelijk tot wel 19 dagen duren.

De meeste mensen worden hier echter helemaal niet ziek van, waardoor je dus niet merkt dat je bent besmet met legionella. Het klinkt allemaal onschuldig, maar dat is niet zo. De besmetting komt namelijk van besmet waternevel, zoals de damp van een douche. Een strenge regelgeving is hierop zeker van toepassing, daarom is het ontzettend belangrijk dat een waterinstallatie alleen uitgevoerd wordt door iemand die hier verstand van heeft.

Naast het juist aansluiten van de waterinstallatie is het ook erg belangrijk dat legionella voorkomen wordt. Daarom is ook het onderhoud aan de installatie heel belangrijk, want alleen zo kun je merken of er legionella aanwezig is. Dit wordt gedaan door de temperatuur te meten, tappunten door te spoeling en wanneer dit nodig is, een watermonster af te nemen.

Afspraak maken

Heb je het idee dat er legionella in het water aanwezig is, of weet je dat de installatie niet juist is gedaan? Neem dan contact op met Installatieservice Amsterdam. Zij zullen de installatie nakijken en zo nodig aanpassen, en controleren het water om er zeker van te zijn dat er geen legionella aanwezig is.