Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Let op deze punten bij het aanschaffen van Vloertegels

Een make-over in een woonruimte is eenvoudig te realiseren door vloertegels. Vloertegels zijn namelijk erg bepalend in hun look. Een rustige marmer tegel geeft een andere look dan keramisch parket of strakke vloertegels van antraciet. In een kleine ruimte is de vloer vaak bepalender dan in een grotere ruimte.

Naast vloertegels kunnen wandtegels ook bepalend zijn. Wand en vloertegels bedekken in totaal 80% van het oppervlakte. Alleen op het plafond zijn ze vaak niet te vinden. Daardoor is deze keuze des te belangrijker bij de aanschaf.

Let op deze punten!

Houd bij aanschaf altijd rekening met deze punten. Zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat of achteraf een klein beetje spijt krijgt. Stel jezelf de volgende vragen. Hoe vaak zal er iemand op de tegels lopen? Gebeurt dit dan met schoenen of op sokken. In een badkamer kun je bijvoorbeeld zachtere tegels gebruiken dan in een bijkeuken. Dit wordt ook wel de PEI-score genoemd. Let er ook op dat je de juiste tint of kleurcodes hebt. Een tegel is doorgaans een natuurproduct. Hierdoor is elke kleur nooit exact gelijk. Maar je wilt ook niet grote kleuroverlap hebben. Let naast de PEI-score ook op deze punten: – De anti-slip score. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld badkamers en bijkeukens waar het nat kan worden.

– De gecalibreerde waarde. Dit houdt in dat de tegels even dik zijn.

– De gerectificeerde waarde – Dit betekent dat de mate van rechtheid en scherpte van de kanten van een tegel. Hierdoor krijg je doorgaans kleinere voegen.

– De ongerecitifeerde waarde- De mate van schuine kanten en hoeken. Je krijgt zodoende een bredere voeg.

– Het aantal. Hoeveel tegels dien je nodig te hebben voor de oppervlakte inclusief het snijafval (doorgaans 10-15%).

– De kwaliteit. Hoe lang dienen de tegels mee te gaan? Bijvoorbeeld 10 jaar? Of 100 jaar?

 

 

Berekenen van de benodigde tegels

Je hebt een mooie tegel gevonden. En nu? Hoe bereken je de hoeveelheid die je nodig hebt? Hiervoor heb je het oppervlakte nodig. Ook wel het aantal vierkante meters die je nodig hebt (lxb). Maar houd altijd wel rekening met het snijafval. In hoeken en bij rondingen heb je altijd verlies. Dit wil je zo min mogelijk houden. Maar je bent al snel zo’n 10% extra kwijt. Ook bij wandtegels heb je te maken met snijafval. Een badkamerwinkel helpt je altijd graag verder.

Houd ook rekening met de hoogte van de tegels. Wanneer nu iets muurvast tegen het plafond staat, past het straks niet meer. Ook voor drempels en deurposten kan het soms een belemmering zijn.

De prijs?

Er belangrijk is natuurlijk de prijs. Er zijn vele soorten prijsklasses. Deze lopen vaak behoorlijk uiteen. De duurdere producten en schaarse natuurproducten zijn vanzelfsprekend duurder. Tegels van marmer hebben bijvoorbeeld een behoorlijk prijskaartje. Let er tot slot op dat prijzen in winkels worden gegeven in vierkante meters (m2). Maar in een doos of verpakking zit vaak iets meer dan een vierkante meter. Wanneer je dan uitgaat van 1 m2. Heb je snel te veel tegels. Hierdoor kan een doos ook duurder zijn dan de vierkantemeter prijs. Reken daarom altijd het aantal dozen naar het benodigde oppervlak om.

https://www.syrostone.nl/tegelvloeren