Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Het gebruik van een badkamermeubel

Zodra u uw badkamer gaat renoveren, zal ook de inrichting van de te gebruiken meubels aan de orde komen. Wanneer u er de ruimte voor heeft, is een badkamermeubel zeker aan te raden. Door het gebruiken van een badkamermeubel kunt u bergruimte creëren. Het is erg handig om, in een ruimte waar veel water is, er een droge plaats aanwezig is om bijvoorbeeld handdoeken erin op te bergen. De opgestapelde handdoeken die u nodig heeft, zullen op die manier uw badkamer niet ontsieren. Het is bij de inrichting belangrijk dat u uw badkamermeubel op de juiste plaats monteert. Omdat bakkamermeubels niet van pootjes worden voorzien, kunnen ze niet op de grond geplaats worden. Ze worden aan de wand opgehangen, zodat het een zwevend meubelstuk lijkt. Het zal daardoor een extra ruimtelijk effect hebben in de badkamer. Doordat een badkamermeubel vanaf de grond wordt opgehangen, kan de vloer gemakkelijker worden schoongemaakt.

De praktische hoogte van een badkamermeubel

De hoogte waarop u uw badkamermeubel plaatst, bepaalt u natuurlijk zelf. Toch is het handig dat u rekening houdt met de praktische hoogte van uw huisgenoten. De hoogte waarop een badkamermeubel wordt geplaatst, is ook afhankelijk van de hoogte van de waskom. Wanneer een waskom in het meubel is gemonteerd, dan zal de hoogte anders zijn, dan wanneer de waskom op de wastafel wordt geplaats. Dan moet u namelijk rekening houden met de hoogte van de waskom. De hoogte van een badkamermeubel is ongeveer net zo hoog als die van een keukentafel. Dat is 80 cm. Nu zijn Nederlanders langer, dan de gemiddelde lengte van de andere Europeanen. Daarom zal de hoogte van een wastafel in Nederland gemiddeld 90 cm zijn.

Een zwart badkamermeubel toepassen

Omdat momenteel zwart een populaire kleur is, wordt een zwart badkamermeubel in de praktijk veel toegepast. De kleur zwart straalt kracht uit, heeft iets mysterieus en elegants. Door het gebruik van een zwarte wastafel komen ook de andere gebruikte elementen in de badkamer beter tot hun recht, zoals gouden accessoires. Ook bij het gebruik van witte tegels in een badkamer levert zwart een mooi contrast. De keus van een zwart badkamermeubel wordt gemaakt, omdat het gemakkelijk te combineren is met andere onderdelen die in de badkamer gebruikt worden.

https://oakandsolid.com/